Gündem Çanakkale'deki depremler İstanbul'da depremi tetikler mi?

Çanakkale'deki depremler İstanbul'da depremi tetikler mi?

Paylaş
Çanakkale'deki depremler İstanbul'da depremi tetikler mi?

Çanakkale'de dünden bu yana meydana gelen depremler herkesi tedirgin etti. Herkesin kafasında aynı soru: İstanbul'da deprem olacak mı?

Ege Denizi’nde merkez üssü Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıkları olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından 4.3 ve 4.2'lik iki sarsıntı daha oldu! Dün de sabah ve öğlen saatlerinde aynı noktalarda 5.3 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana gelmişti. Bu depremler İstanbulluların aynı soruyu sormasına neden oldu: Çanakkale'deki depremler İstanbul'daki depremi tetikler mi?

İSTANBUL VE İZMİR İÇİN DEPREM TEHLİKESİ VAR MI?


Çanakkale’den gelen haberler herkesin aklına “Büyük bir depremin habercisi mi? Büyük Marmara ya da Büyük Ege depremine yol açar mı?” sorusunu akıllara getirdi. Konuyla ilgili konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan korkutucu uyarılarda bulunmuştu. Ercan “Yarın İzmir’de büyük bir deprem olabilir. Özellikle Ege bölgesinde taş evlerde oturanlar en az 15 gün evlerine girmemeli” diye konuştu.

Posta.com.tr'ye konuşan Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu da 'Büyük İstanbul depremi'nin yaşanmasına neden olacak Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Çanakkale'deki depremleri tetiklediğini belirtmişti. İstanbul depreminin de beklendiğini belirten Oğuz Gündoğdu, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda biriken enerjiye dikkat çekmişti.



Kandilli Rasathanesi'nden deprem açıklaması

ÇANAKKALE'DEKİ DEPREMLER TÜM MARMARA'YI TEDİRGİN ETTİ


Çanakkale'de iki gündür üst üste yaşanan depremler, Marmara'da yaşayan tüm vatandaşları tedirgin etti. Özellikle son dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin İstanbul için yaptığı deprem uyarıları da göz önünde bulundurulduğunda deprem tedirginliği arttı. Bilindiği üzere İstanbul'da olması beklenen 'Büyük İstanbul Depremi'ne sebebiyet verecek olan Kuzey Anadolu Fay Hattı, Türkiye'nin büyük fay hatlarından biri.

SON DEPREMLER


Çanakkale'de iki gündür yüzlerce deprem meydana geldi.

İşte Çanakkale'de 4 ve üzeri büyüklükte yaşanan son depremler:

Bugün

Çanakkale - Gülpınar Ayvacık 5.3

Çanakkale - Yukarıköy 4.6

Çanakkale - Gülpınar Ayvacık 4.5

Dün

Çanakkale - Gülpınar Ayvacık 5.3

Çanakkale - Gülpınar Ayvacık 4.2

Çanakkale - Gülpınar Ayvacık 4.5

Çanakkale - Gülpınar Ayvacık 4.0

Çanakkale - Gülpınar Ayvacık 3.7

Çanakkale - Gülpınar Ayvacık 3.9

Çanakkale - Gülpınar Ayvacık 3.8