Gündem Canlı yayında gözaltına alınmıştı... Türkiye'nin konuştuğu cinayette flaş gelişme!

Canlı yayında gözaltına alınmıştı... Türkiye'nin konuştuğu cinayette flaş gelişme!

Paylaş
Canlı yayında gözaltına alınmıştı... Türkiye'nin konuştuğu cinayette flaş gelişme!

Bursa’da ormanda tabancayla vurularak öldürülen Recep Arı'nın, gözaltına alınan arkadaşı Kadir Ilgaz, jandarmadaki ifadesinde cinayeti itiraf etti. Kadir Ilgaz’ın, Recep Arı’nın eşi S.A. ile ilişki yaşadığını ve bunu öğrenen Arı’yı çıkan tartışmada öldürdüğünü söylediği belirtildi. Geçtiğimiz gün canlı yayında gözaltına alınan Kadir Ilgaz ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Çataltepe Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki Recep Arı, 24 Şubat günü eşi ile tartıştıktan sonra, av tüfeğini de yanına alıp, evden çıktı. Kamyonete binip giden Arı'dan bir daha haber alamayan ailesi, kayıp başvurusu yaptı.

Haberin Devamı

Jandarma arama çalışması başlatırken, yakınları önceki gün evine 6 kilometre uzaklıktaki Burhaniye Mahallesi'ndeki ormanda, Recep Arı'nın cesedini buldu. Arı'nın cebinde 4 bin 500 TL para olduğunu tespit eden jandarma, cüzdanı ile cep telefonuna ise ulaşamadı.

Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside, Recep Arı'nın başından ve vücudundan toplam 9 kurşun ile vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

CANLI YAYINDA GÖZALTI!

Müge Anlı geçtiğimiz gün, maktulün son görüştüğü arkadaşı Kadir Ilgaz’a ulaşıp canlı yayın konuğu olarak programa aldı.

Olay gününü anlatan Kadir Ilgaz, “Recep Arı, olay günü beni kahvehaneden aldı. ‘Seninle bir yere gideceğiz’ dedi. Araçla biraz ilerledikten sonra alkollü olduğunu anladım. Bana, ‘Siz kardeşim Eren’le neden benim işlerime burnunuzu sokuyorsunuz? Benim borçlarıma, görüştüğüm kadınlara neden karışıyorsunuz? Sizin yüzünüzden adım çıktı’ dedi. Ben de ağabey karışmıyoruz, sadece uyarıyoruz dedim. Bunun üzerine alkollü olduğu için aracın el frenini çektim. Bu kez bana ‘Bana sarhoş muamelesi yapma’ dedi. Elinin tersiyle vurdu. Ondan sonra yola devam ettik. Daha sonra ekip arkadaşlarınıza gösterdiğim noktada beni araçtan indirmek istedi. Ben inmeyince boğazımı sıktı. Tırnak izleri hala duruyor. 10-15 dakika orada vakit kaybettik. Araçtan indim. Eğer biraz daha zorlasaydım, kötü şeyler olurdu. Yürüyerek köye doğru devam ettim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadir Ilgaz, usta gazetecinin ulaştığı bilgiler ve sorular karşısında bocalarken jandarma ekipleri de düğmeye bastı. Cumhuriyet savcısının talimatı ile harekete geçen Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JASAT ekipleri, okların işaret ettiği Kadir Ilgaz’ı, canlı yayında gözaltına aldı.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilen Recep Arı’nın cenazesi, helallik için Kestel ilçesi Çataltepe Mahallesi’nde baba ocağına getirildi. Arı’nın yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Recep Arı, Çataltepe Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

EŞİ SUSTU, ARKADAŞI CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Jandarma Komutanlığı’nda susma hakkını kullanan şüphelilerden Kadir Ilgaz’ın bir süre sonra suçunu itiraf ettiği belirtildi. S.A. ile ilişkisi olduğunu söyleyen Kadir Ilgaz’ın, bunu öğrenen Recep Arı ile çıkan tartışmada olayı gerçekleştirdiğini söylediği ifade edildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede ‘kasten öldürme’ suçundan Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan 2 şüpheliden Kadir Ilgaz tutuklandı, Recep Arı’nın eşi S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.