Gündem Celal Kılıçdaroğlu kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu ne iş yapıyordu?

Celal Kılıçdaroğlu kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu ne iş yapıyordu?

Paylaş
Celal Kılıçdaroğlu kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu ne iş yapıyordu?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, 18 Kasım akşamı evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. CHP Genel Başkanı'nın kardeşi yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamazken ‘Celal Kılıçdaroğlu kimdir?’ ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu kaç yaşındaydı, ne iş yapıyordu?’ araştırmaları da yoğunluk kazandı…

Celal Kılıçdaroğlu’nun vefatının ardından siyaset dünyasından pek çok isim taziye mesajı yolladı. Celal Kılıçdaroğlu, Ekim ayında solunum yolları rahatsızlığından dolayı hastaneye kaldırılmış tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu kaç yaşındaydı, ne iş yapıyordu? İşte ayrıntılar…

Haberin Devamı

CELAL KILIÇDAROĞLU KİMDİR?

Celal Kılıçdaroğlu, 8 Nisan 1954 tarihinde Alevi bir ailede tapu memuru Kamer Bey ile ev hanımı Yemuş Hanım'ın yedi çocuğunun en küçüğü olarak Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde dünyaya geldi.

Ailenin daha önce sahip olduğu 'Karabulut' soyadı, yaşadıkları köyde herkesin aynı soyadını taşıması nedeniyle, babası tarafından 1950'lerde 'Kılıçdaroğlu' olarak değiştirildi.

İlkokul ve ortaokulu Patnos'ta tamamlayan Celal Kılıçdaroğlu liseyi Patnos'ta okuyorken müzik öğretmeni kendisinden önce türkü söyleyenlere güldüğü için Kılıçdaroğlu'nu dersten bıraktı. Karnesini babasına gösteren Celal Kılıçdaroğlu, bütünleme sınavına gireyim mi? diye sordu. Babası sen bilirsin deyince liseyi bırakmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Çalışma hayatına 1982 yılında 6 ay çalıştığı Tunceli Devlet Su İşleri'nde mevsimlik işçi olarak başladı. 20 aylık askerliğini Mamak ve Patnos'ta yapan Celal Kılıçdaroğlu, sonrasında Kocaeli'deki abisi Ali Kılıçdaroğlu'nun yanına taşınan Celal Kılıçdaroğlu, inşaat işlerinde çalıştı.

1992 yılında abisinin imar müdürü olarak çalıştığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde ustabaşı olarak çalışmaya başlayan Celal Kılıçdaroğlu, emekli olduğu 2007 yılına kadar burada çalıştı. Sonrasında İzmir'e giden Kılıçdaroğlu, Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon Alanı Projesi'nde bekçi olarak çalışmaya başladı. Basında çıkan haberlerden dolayı bu işten çıkarılan Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyeye ait olduğu iddia edilen bir inşaatta bekçilik yapmaya başladı. 2013 yılında CHP'den Buca belediye meclis üyesi aday adayı oldu ancak üye olarak seçilmedi. 2015 yılında Kuşadası'na yerleşen Celal Kılıçdaroğlu, eşinin yeğeninin pansiyonunda kafeterya işletmeye başladı.

Evli olan Kılıçdaroğlu'nun birer yıl arayla doğan bir kız ve erkek çocuğu vardır.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde ikamet eden Celal Kılıçdaroğlu (68), 10 Ekim'de solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle rahatsızlanarak Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Tedavi altına alınan Kılıçdaroğlu, sağlık durumunun iyiye gitmesinin ardından taburcu edilmişti.

Haberin Devamı

CELAL KILIÇDAROĞLU KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ?

Evli ve 2 çocuk babası Celal Kılıçdaroğlu, 18 Kasım Cuma akşamı saat 22.00 sıralarında Karabaş Mahallesi'nde bulunan evinde aniden fenalaştı. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Adrese gelen ekipler, Celal Kılıçdaroğlu'nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Celal Kılıçdaroğlu’nun cenazesi bugün saat 14.00’te Tavşantepe Cemevi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kocaeli Kent Mezarlığı’na defnedilecek.