Gündem Cem Garipoğlu’nun mezarı açıklacak mı? Başvuru reddedilmişti, flaş açıklama

Cem Garipoğlu’nun mezarı açıklacak mı? Başvuru reddedilmişti, flaş açıklama

Paylaş
Cem Garipoğlu’nun mezarı açıklacak mı? Başvuru reddedilmişti, flaş açıklama

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili Münevver Karabulut’un ailesinin başvurusu reddedilmişti. Ailenin avukatı olan Rezan Epözdemir'den yeni bir açıklama geldi.

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009’da Münevver Karabulut’u öldürmüş, 197 gün sonra teslim olunca tutuklanmıştı. 24 yıl hapis cezası verilip Silivri Cezaevi’ne konan Garipoğlu’nun 10 Ekim 2014’te hücresinde ölü bulunduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı

 'ÖLMEDİ' İDDİASI

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun intihar etmediği, kaçtığı veya kaçırıldığı iddiasıyla mezarının açılması için suç duyurusunda bulundu. Ailenin şu ana kadarki başvuruları reddedildi.

 AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne hak ihlali gerekçesiyle başvuracaklarını duyurdu.

Epözdemir Twitter’daki açıklamasında şunları dedi:

“Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması ve feth-i kabir işlemi yapılmasına ilişkin olarak adalet bakanlığına yaptığımız kanun yararına bozma başvurusu reddedilmiş olup tarafımızca bu konuda hafta içi Anayasa Mahkemesi’ne hak ihlali gerekçesiyle bireysel başvuru yapılacaktır. Bu konuda hukuk devletinin gereği olarak sonuna kadar hak arama özgürlüğümüzü kullanacak ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı