Gündem Cenaze yıkama aracını yayla evi yaptı

Cenaze yıkama aracını yayla evi yaptı

Paylaş
Cenaze yıkama aracını yayla evi yaptı

Cenaze yıkama aracını yayla evi yaptı

Sivas’ın Hafik ilçesinde belediyeden ihale yoluyla satın aldığı eski cenaze yıkama aracında bazı değişiklikler yapan bir çiftçi, aracı yayla evi olarak kullanıyor.

Haberin Devamı

Hafik’te çiftçilikle uğraşan, evli, 4 çocuk babası Hüseyin Öztürk (42), yaklaşık 3 ay önce Hafik Belediyesi tarafından ihale ile satışa çıkarılan eski cenaze yıkama aracını bin 500 liraya satın aldı.

Aracın içerisinde çeşitli değişiklikler yapan Öztürk, ranza, mutfak rafı, lavabo, soba, televizyon gibi ev gereçlerini kurduğu aracını ilçe yakınlarındaki Çukurlar mevkisinde araziye park ederek, yayla evi olarak kullanmaya başladı.

Öztürk, televizyon ve diğer elektrikli ev aletlerinin ihtiyaç duyduğu elektriği de traktörünün aküsüne bağladığı cihaz sayesinde temin etti. Büyükbaş hayvanlarını da aracın olduğu bölgeye götüren Öztürk, su ihtiyacını ise 3 tonluk tank ile ilçeden getirdiği suyla karşılıyor.

Haberin Devamı

Hayvanlarının kaldığı yeri çitle çeviren Öztürk, burayı lamba ile aydınlatarak hayvanlarını kurt ve diğer vahşi hayvanların saldırısına karşı korumaya çalışıyor.

İHALE İLE ALMIŞ

Hüseyin Öztürk, belediyeden cenaze aracının ihaleye çıktığını belirterek, "Yayla evi yapmak için aldım, çalışır vaziyette getirdim, içini dizayn ettim. Televizyonunu, yataklarını, sobasını kurdum. Şu anda yayla evi olarak kullanıyoruz, her şey mevcut. Traktörün aküsüne bağladığım bir cihaz elektriği 220 volta çeviriyor, bu sayede televizyon izleyebiliyoruz. Lambayı sabaha kadar açık bırakıyorum, bazen kurtlar ve ayılar geliyor, hayvanları bununla koruyorum" diye konuştu.

Öztürk, araçta geceleri 2 oğluyla birlikte kaldıklarını, okullar tatil olduktan sonra ailece yayladaki araçta kalacaklarını sözlerine ekledi.

Muzaffer Akyüz / AA