Gündem Cenazede facia

Cenazede facia

Paylaş
Cenazede facia

Kahramanmaraş'ta akıl almaz bir kaza yaşandı. Yüksek hızda virajı alamayan kamyon mezarlıkta cenaze namazı kılanların arasına daldı. 5 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

Kaza, dün 11.00 sıralarında Andırın ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Darıovası Mahallesi’nde meydana geldi. Kavaklı Mezarlığı'na defnedilen Hacı Durdu Avana'nın cenaze töreni için 100 kişi toplanmış, merhuma karşı son görevlerini yerine getiriyordu. Dua okunduğu sırada Kahramanmaraş-Andırın karayolundan son sürat gelen bir kamyon yoldan çıkıp, park halindeki üç aracı da önüne katarak kalabalığın arasına daldı.

Haberin Devamı

FRENLERİ SAĞLAM ÇIKTI

Olay yerinde can pazarı yaşanırken Mustafa Güzeloğlu, Osman Önsel, Halil Önsel, Mehmet Peksoy ve Tahir Temiz ezilerek can verdi, 4'ü ağır 25 kişi de yaralandı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, faciaya neden olan kamyonun freniyle ilgili bir arıza olmadığını, kamyonun virajı alamayarak devrildiğini söyledi. Kamyon sürücüsü Cengiz Aksoy tutuklandı. Olayla ilgili iki savcı görevlendirildi.

Kaza, dorsesinde yük bulunan kamyonun virajı alamaması sebebiyle meydana geldi.

KAMYON ÇOK HIZLIYDI

Cenazeye katılanlardan Abdullah Bekirli, "Yukarıdan aşağı kamyon hızlı geldi. Vites düşürmek istedi ancak vites düşmeyince frene bastı, teker çakıla geldi. Çakıla gelince devrilerek araçlara çarptı, ardından kalabalığı altına aldı" dedi. Kamyonun çarptığı kamyonetin sürücüsü Ertuğrul Temiz ise "Cemaat, ’Kamyon geliyor’ diye bağırdı. Kaçmak için gaza bastım, bana çarpınca arka kabini ezdi, kurşun gibi geçti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Cenazeye katılanlar bir tabutla geldikleri mezarlıktan 5 tabutla ayrıldı.