Gündem Ceren Damar caniyi 2. kez kopyadan yakalamış!

Ceren Damar caniyi 2. kez kopyadan yakalamış!

Paylaş
Ceren Damar caniyi 2. kez kopyadan yakalamış!

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi olan Ceren Damar Şenel, çarşamba günü sınavda kopya çektiğini tespit ettiği öğrenci Hasan İsmail Hikmet tarafından üniversitedeki odasında öldürüldü. Caniyle ilgili flaş bir detay daha ortaya çıktı.

BBC Türkçe'nin üniversite kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Ceren Damar Şenel'i öldüren zanlı Hasan İsmail Hikmet, 2016 yılında yine kopya çekmekten uzaklaştırma cezası aldı ve kopya çektiğini tespit eden yine Şenel'di.

Haberin Devamı

Ceren Damar Şenel, gözetmen olarak girdiği Medeni Usul Hukuku sınavında kopya çeken öğrenciyi önce uyardı, sonra hakkında tutanak tuttu.

Ardından eve gidip emekli polis babasının tabancasını alan Hasan İsmail Hikmet ise önce Şenel'e iki el ateş etti, daha sonra 10 kez bıçak darbesi indirdi.

Ağır yaralanan Ceren Damar Şenel, olay yerinde yaşamını yitirdi.

2016 YILINDA YİNE KOPYADAN YAKALANMIŞ

Edinilen bilgilere göre, Hasan İsmail Hikmet, kopya çekmek suçundan 2016 yılında yine Ceren Damar Şenel tarafından yakalanmış ve başlatılan disiplin sürecinden sonra uzaklaştırma cezası almış.

2016'da araştırma görevlisi olan Şenel'in, caninin kopya çekmesini tespit ettikten sonraki süreçte Hasan İsmail Hikmet tarafından tehdit edilip edilmediğine dair bilgiler de net değil.

Haberin Devamı

TUTUKLANDI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Hasan İsmail Hikmet, perşembe günü savcılık sorgusunun ardından kasten adam öldürmek suçundan tutuklandı. Soruşturma kapsamında silahın sahibi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan babası ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.