Gündem CHP'de Özel dönemi başladı

CHP'de Özel dönemi başladı

Paylaş
CHP'de Özel dönemi başladı

Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün mazbatasını aldı. Ardından CHP Genel Merkezi’nde eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan görevi resmen devraldı. Böylece CHP’de 13 yıllık Kılıçdaroğlu dönemi biterken Özel dönemi başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38’inci Olağan Kurultayı’nda, genel başkanlık seçimini ikinci turda Özgür Özel kazanmıştı. 8’inci CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel dün TBMM’deki makam odasında düzenlenen törenle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından gönderilen mazbatasını partisinin Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan teslim aldı.

Haberin Devamı

‘BİLGİSİNE BAŞVURACAĞIZ’

Daha sonra CHP Genel Merkezi’ne geçen Özgür Özel yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından görevi 7’nci CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan resmen devraldı. Özel, Kılıçdaroğlu’na teşekkür edip, “Zorlandığımız her yerde bilgisine, deneyimine başvuracağız” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Yeni genel başkanımızın başarısı için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU AİLESİ’NE ZİYARET

CHP 38’inci Olağan Kurultayı’nda Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda yenerek yeni genel başkan olmuştu. Özel dün eşi Didem Özel ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nu Ankara Çankaya’daki evlerinde ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve eşini kapıda karşılayıp çıkışta kapıya kadar uğurladı. Ziyaret sonrası Özel, “Bundan sonra da Sayın Genel Başkanımızın tecrübesi, birikimi hep önümüzü açacak. Bu aile ziyareti sırasında da son derece sıcak karşılandık” dedi.

Haberin Devamı

‘GAZETECİLERİN İŞİ DAHA ZOR OLACAK’

CHP Lideri Özgür Özel, ‘Dezenfermasyon yasası’nda ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasına hapis cezası getiren maddenin iptali için yapılan başvurunun AYM’de görüşüldüğü saatlerde bina önünde eylemde olan basın meslek örgütü üyelerini ziyaret etti. Özel, “Gazeteci Tolga Şardan, bu madde yüzünden tutuklandı. Hepimiz biliyoruz ki bu bir sansür yasasıdır” dedi. AYM’nin başvuruyu reddetmesinin ardından ise Özel, “Çok kötü bir karar. Bu Türkiye’de bundan sonra gazeteciler ve muhalefet için işlerin daha zor olacağını gösteriyor” diye konuştu.

‘ŞİMDİLİK HOŞÇAKALIN’

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devir teslim töreni öncesinde Ankara’daki genel merkez binasında görev yapan personelle vedalaştı. Kılıçdaroğlu, yaptığı veda konuşmasında “Biz güçlü bir aileyiz, iyi bir aileyiz. Beraber çalıştık, kader birliği yaptık ve mücadele ettik. Artılarımız oldu, eksiklerimiz oldu. Bu parti bizimle var olmadı ve bizimle beraber de yok olmayacak. Hepinize şimdilik hoşçakalın diyorum” dedi.

DHA