GündemCHP'de 'özel' zafer

CHP'de 'özel' zafer

Paylaş
CHP'de 'özel' zafer

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına tek rakip olarak çıkan Özgür Özel, ikinci tur oylamada 1366 delegeden 812’sinin oyunu alarak genel başkan seçildi. Türkiye siyasi tarihinde kurultayda koltuğunu kaybeden ilk parti lideri olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 yıllık genel başkanlık devri de sona erdi.

CHP'nin Ankara Spor Salonu’da yapılan ve iki gün süren 38’inci Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçimi için yapılan ilk oylamada 1366 delegenin 682’si Özgür Özel’e, 664’ü Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdi, 20 oy geçersiz sayıldı. Salt çoğunluk olan 684 oy sağlanamadığı için genel başkanlık seçimi parti tarihinde ilk kez ikinci tura kaldı. 812 oy alan Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP’nin 8’inci Genel Başkanı oldu. Türkiye siyasi tarihinde ilk kez kurultayda koltuğunu kaybeden parti lideri olan Kılıçdaroğlu'nun 13 yıllık dönemi sona erdi. Kılıçdaroğlu, Özel'i sosyal medyadan kutladı.

Haberin Devamı

SEFERBERLİK İLANI

"Hayatımın en büyük gururunu, onurunu yaşıyorum" diyen Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. "Omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğu farkındayım" diyen Özel şunları söyledi: "Hep birlikte 5 ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız. Cumhuriyetin 100. yılında yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için seferberlik ilan ediyorum. Omuz omuza çalışacağız. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım. İlk ziyaretimi yapacağım Hatay’ı ve deprem bölgesini sürekli gündemde tutacağım, söz veriyorum." Elif ER BULUT - Barış TAŞKIRAN/DHA

DEĞİŞİMİ TETİKLER

Kurultayda Divan Başkanlığı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurultaya ilişkin şunları söyledi: “Sayın Özgür Özel çok önemli bir dönemde önemli bir göreve geldi. Yerel seçime hazırlanacağız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan helallik isteyeceğiz. Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz. Günü geldiğinde bir seçimle değişebiliyor. Türkiye demokrasisi açısından da kıymetli. Çünkü bir kurultayla, Türkiye’de ilk defa lider değişimi yaşanıyor. Tam da CHP’ye yakışan bir durum. Demokrasiyi diri tutar, değişimi tetikler.”

Haberin Devamı

12 YILDIR TBMM'DE

21 Eylül 1974 doğumlu olan Özgür Özel, evli ve bir çocuk babası. Uzun yıllar memleketi Manisa'da eczacılık yaptı. 2009 ve 2014'te CHP'den Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ancak seçilemedi. 2011'de milletvekili seçildi. 2015’ten beri partisinin TBMM grup başkanvekilliği görevini yürüttü.