Gündem Cihan Kolivar’ın ekmekle ilgili sözleri nedeniyle 9 yıl 1 ay hapsi istendi

Cihan Kolivar’ın ekmekle ilgili sözleri nedeniyle 9 yıl 1 ay hapsi istendi

Paylaş
Cihan Kolivar’ın ekmekle ilgili sözleri nedeniyle 9 yıl 1 ay hapsi istendi

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın ekmekle igili bir televizyon programında söylediği sözler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın 7 Kasım 2022’de katıldığı bir televizyon programında söylediği “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” sözleri üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

Cihan Kolivar’ın 9 yıl 1 ay hapsi istendi Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın ekmekle igili bir televizyon programında söylediği sözler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

9 Kasım günü tutuklanan Kolivar, avukatının itirazı üzerine 17 Kasım günü serbest bırakıldı. Kolivar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müşteki olarak yer aldığı iddianamede, Kolivar’ın, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik. Veya aşağılama”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından 9 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Haberin Devamı