Gündem Cinayet şüphelisi, eski kız arkadaşının kocası çıktı

Cinayet şüphelisi, eski kız arkadaşının kocası çıktı

Paylaş
Cinayet şüphelisi, eski kız arkadaşının kocası çıktı

Sivas'ın Altınyayla İlçesi'nde kaybolduktan 2 gün sonra çöplükte cesedi bulunan 27 yaşındaki Feridun Taşdelen'in katil zanlısı, eski kız arkadaşının kocası çıktı

Altınyayla İlçesi’nde yaşayan ve işsiz olan Feridun Taşdelen 17 Kasım 2010 günü ilçede oturduğu kahveden sigara almak için çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Arama çalışmaları sonucunda Taşdelen’in cesedi, 2 gün sonra dayısının oğlu İbrahim Kaya ve arkadaşı İsmail Tavşanoğlu tarafından, Yücekaya mezrası yolu yakınlarındaki çöplük alanında başına poşet geçirilmiş ve vücudunun bir bölümü toprağa gömülü olarak bulundu. Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından görevlendirilen özel bir ekip ilçeye giderek cinayet konusunu araştırmaya başladı.

Haberin Devamı

‘ARACI BİZİM EVİN ÖNÜNDEYDİ’

Ekip ilk olarak, Feridun Taşdelen’in aracının en son görüldüğü yer olan, eski kız arkadaşı Selma E. ve eşi Bayram E.’nin oturduğu ev çevresinde araştırma yaptı. Bayram E.’nin evinin ahırında kanlı bir kürek bulan polisler, Bayram E.'yi gözaltına aldı. Yapılan çapraz sorguda suçunu itiraf eden Bayram E. polise verdiği ifadede şunları söyledi:

“Akşam üzeri kardeşim Memduh ile birlikte eve geldik. Feridun’un aracı bizim evin önündeydi. Bizi görünce kaçmaya başladı. Ben de elime aldığım kürek ile kovalamaya başladım. Kafasına kürek ile vurarak yere düşürdüm. Kafasından çok kan akıyordu. Kardeşim ile birlikte sürükleyerek kendi aracına götürdük. Yücekaya mezrası yolu yakınlarındaki çöplük alanına götürüp attık. Ve üzerine de toprak atarak kapattık.”

Haberin Devamı

Bu olay üzerine şüphelinin kardeşi Memduh E. de gözaltına alındı. İki kardeş, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA)