Gündem 'Çocuklarımı üzme'

'Çocuklarımı üzme'

Paylaş
'Çocuklarımı üzme'

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden iki kardeş, son yolculuklarına da birlikte uğurlandı. Ocaklarına düşen çifte ateşle kahrolduklarını ifade eden iki çocuk annesi, ölen eşinin son sözlerinin, 'Çocuklarımı üzme' şeklinde olduğunu ifade ederek, gözyaşı döktü

Manisa’nın Soma ilçesinde, ölü sayısının 238’e yükseldiği maden faciasında hayatını kaybeden iki kardeş, memleketi olan Savaştepe ilçesini yasa boğdu.

Haberin Devamı

'ONLARI AĞLATMA'

2 çocuk babası 36 yaşındaki İsa Sevben birlikte can verdiği kardeşi Erdoğan Sevben (30) için Vahdet Camii’nde tören düzenlendi. Babasını kaybeden 12 yaşındaki Sami Can amcasının, 8 yaşındaki Sıla ise annesi Nurten’in yanından bir an olsun ayrılmadı. Cenaze aracı arkasından ağıtlar yakan acılı eş Nurten Sevben, "2 kardeş öldü, ocağımız söndü. 2 küçük çocuğum kaldı. Eşimin emekliliği yaklaşmıştı. Yıllardır çalışıyordu. En son giderken, ’Hoşçakal’ dedi. Ben de ’Güle güle’ dedim, Pantolonunu astı, kapıyı çekti. Son sözünde ‘Çocuklarıma para ver, onları ağlatma okula gönder’ oldu" diye gözyaşı döktü.

'SENİ YİNE PARKA GÖTÜRECEĞİM'

Küçük Sami ise babasının kendisini parka götürdüğünü en son 3 gün önce birlikte çay içtiklerini ifade ederek, "’Seni yine parka götüreceğim’ demişti. Amcam da beni arabayla gezdiriyordu" derken, gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Aynı aileden iki yakınlarını kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını ifade eden kardeş Halil İbrahim Sevben, acı haberle Ankakar’dan Savaştepe’ye geldiğini ifade ederek, "Devletin bütün birimlerini harekete geçirmesini istiyorum. Bu konunun sonuna kadar peşinden koşacağım. Eninde sonunda suçlular ortaya çıkacak. Devletin bunun hesabını vermesini, acımızı paylaşmasını istiyorum. Başbakan Erdoğan ve Enerji Bakanı Yıldız bu konuyu aydınlatmalı. Gereken neyse yapılsın. Ben Ankara’da yaşıyorum. Bu konu için meclise gideceğim. Bütün birimlerle görüşeceğim. Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli ile görüşeceğim. Bu konun aydınlatılmasını istiyorum. Ben iki ağabeyimi şehit verdim. Acımız çok büyük. Bizim ocağımız söndü. Devlet büyüklerinden gerekeni yapmasını istiyorum" dedi.

İki kardeşin naaşı kılının cenaze namazının ardından araçlarla götürüldükleri Fatih Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi. Öte yandan, ölen İsa Sevben’in 10 yıldır, kardeşi Erdoğan Sevben’in ise 8 yıldır madende çalıştığı ifade edildi.

İHA