Gündem Çok acayip! Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Melek Mosso şimdi de Hazal Kaya

Çok acayip! Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Melek Mosso şimdi de Hazal Kaya

Paylaş
Çok acayip! Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Melek Mosso şimdi de Hazal Kaya

Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Melek Mosso ve Hazal Kaya... Film, televizyon ve sahne dünyasının en çok tanınan bu 4 ismi, cinsel saldırıya uğradığı için intihar eden 18 yaşındaki İpek Er'e tecavüz eden Musa Orhan'a "Tecavüzcü" dedikleri gerekçesiyle yargılanıyor. 10 yıllık hapis cezası istinafta onaylanan Musa Orhan ise serbestçe geziyor.

Batman Beşiri'de 18 yaşındaki İpek Er, 2020'de intihar etmiş ve bıraktığı mektupta Siirt’te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürmüştü. Sanığın tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren oyuncu Ezgi Mola, attığı bir tweet nedeniyle Musa Orhan'a hakaretten yargılanmış ve 6 bin 960 lira para cezası almıştı. Ezgi Mola'ya destek tweet'i atan Farah Zeynep Abdullah da yine hakaretten 1300 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

Haberin Devamı

'ŞEREF'Lİ SAVUNMA

Musa Orhan bu yılın ocak ayında şarkıcı Melek Mosso'ya da yine hakaret içerikli tweet attığı iddiasıyla dava açmıştı. Mosso, 2 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılanıyor. Musa Orhan'ın hedefindeki son isim Hazal Kaya oldu. 2 yıl 4 ay hapis cezası istenen Hazal Kaya kendisine dava açıldığını öğrendiğinde "Bunu gelir kapısı haline getirmiş" dedi. Savunmasında da "Musa Orhan’ın onur ve şerefine dair bilinenlerin ötesinde hiçbir şey söylemedim" diye konuştu.

Musa Orhan sadece 6 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

AV. ÇAĞRI AYHAN ŞENEL: TWEET KOVALAYAN BİR EKİP VAR

"Bazı insanlar hukuk bürolarıyla anlaşıyor. Bu bürolar Twitter'da tarama yapıyor ve müvekkili oldukları kişiye yönelik hakaret içerdiğini düşündükleri tweet'leri şikayet ediyor. Savcı şikayeti kabul ettiğinde dosyalar önce uzlaştırma bürolarına gidiyor. Bu görüşmede belirli bir para talep ediliyor. Şikayet edilen kişi talebi kabul edip para öderse dava açılmıyor, dosya kapanıyor. Bu tür davalarda adının geçmesini istemeyen ya da adli sicilinde yer almasını istemeyenler de paraları ödeyerek davadan kurtuluyor."

Haberin Devamı