Gündem Çok güzel hareketler

Çok güzel hareketler

Paylaş
Çok güzel hareketler

Tekirdağlı müteahhit, 27 daireli inşaatının betonuna 'sağlamdır' raporu veren laboratuvar firmasına güvenerek 2 blok dikti. Ancak beton 'çürük' çıkınca milyonluk siteyi kendi elleriyle yıktı. Müteahhit, laboratuvar hakkında suç duyurusunda bulundu. Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı da o laboratuvarın kapısına kilit vurdu.

'UYGUNDUR' RAPORU ÇIKTI

Haberin Devamı

Malkara'da müteahhitlik yapan inşaat mühendisi İdris Karataş, geçen yıl mart ayında üç blok, 27 daireden oluşan konut inşaatına başlamadan önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne başvurarak, inşaatta kullandığı malzemelerin kontrolünü istedi. Müdürlüğün ruhsatlı laboratuvar firmasından gelen ekip, betondan numunelerini inceleyip 'uygun' raporu verdi. Rapor üzerine Karataş inşaata başladı.

BETONDA BÜYÜK ÇATLAKLAR

İki blok ve 18 dairenin kaba inşaatını tamamlayan Karataş, betonlarda ciddi çatlaklar olduğunu fark edince inşaatı durdurdu. Bakanlığın Yapı Denetim Şube Müdürlüğü’nden gelen ekipler, betonlardan karot örneği alıp kırımlar yaptı. İnceleme sonucu betonun standartlara uymadığı ve kullanılamaz olduğu rapor edildi. Müteahhit Karataş, ayrıca aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin de olduğu üç üniversiteden bilirkişi raporu aldı. Hepsi de olumsuz çıktı.

Haberin Devamı

BAKANLIK DERHAL KAPATTI

Malkara Belediyesi de 1 milyon 58 bin lira para cezası kesip, yıkım kararı verdi. Karataş, laboratuvar ile betonu üreten şirket ve inşaatı denetleyen yapı denetim firması hakkında suç duyurusunda bulunup, blokları belediye denetiminde kendi elleriyle yıktı. Bakanlık betona ’sağlam’ raporu veren laboratuvarı kapatıp, sahipleri ve sorumluları hakkında üç yıl faaliyetten men cezası verdi.

Müteahhit İdris Karataş, depreme dayanıksız milyonluk sitelerini bizzat yıktı ve hukuk mücadelesi başlattı.