Gündem Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz: Balıkesir'de yatırım ve atılım dönemini başlatacağız

Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz: Balıkesir'de yatırım ve atılım dönemini başlatacağız

Paylaş
Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz: Balıkesir'de yatırım ve atılım dönemini başlatacağız

Tarımdan turizme, ulaşımdan enerji atılımına kadar birçok alanda Balıkesir’i şaha kaldıracak projelere imza atacaklarını söyleyen Yücel Yılmaz, “Balıkesir’e doğrudan 6.5 milyar TL’lik yatırım gelecek. 108 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız” diyor.

● Seçim sürecine yoğun bir şekilde devam ediyorsunuz. Sürekli sahadasınız. Neler görüyorsunuz?

Haberin Devamı

Her gittiğimiz yerde büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılanıyoruz. Biz Balıkesir’e hizmet etmek için yola çıktık. Ekonomiyi, turizmi kalkındıracak, insanımıza iş ve aş imkanı sunacağız. Hiçbir zaman bahane üretip çaresizlik siyaseti yapmayacağız. Her şeyiyle 10 yıldızlı bir şehir hayal ediyoruz. Şehrimiz insanıyla, ekonomisiyle, altyapısıyla güçlensin istiyoruz. İnsanı esas alan, Balıkesir’in ve Türkiye’nin geleceği için projeler geliştirdik.

● Cumhur İttifakı sizi güçlendirdi mi?

Tabii ki güçlendik. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin bekası için var. Bu ittifak, ülkenin kalkınma hamlesinin göstergesi. Balıkesir’in 20 ilçesinin 20’sinde de iddialıyız. Nasıl Atatürkçü, nasıl milliyetçi olduğumuzu, memleketimizi nasıl sevdiğimizi, Misak-ı Milli sınırlarımıza nasıl sahip çıktığımızı Balıkesir’den dünyaya duyuracağız. Balıkesir’e güveniyorum. Halkımızın desteğiyle bu şehri hep birlikte Türkiye’nin 10 yıldızlı şehri yapmaya talibiz.

Haberin Devamı

● Kazandığınız takdirde Balıkesir’de neler değişecek?

Balıkesir’in, yaşayan herkesin mutlu olduğu, yaşamaktan gurur duyduğu bir şehir olması için tevazu, samimiyet ve gayretle çalışacağız. İmardan altyapıya, harcamadan kaynak bulmaya, eğitimden sosyal belediyeciliğe, spordan kentleşmeye, ekonomiden kültüre kadar tüm belediyecilik hizmetlerimizi en iyi şekilde yapacağız. Herkese eşit davranacağız.

YÜCEL YILMAZ'DAN 10 YILDIZLI BALIKESİR PROJESİ

Yücel Yılmaz, 10 stratejisiyle 10 yıldızlı Balıkesir Projesi’ni şöyle açıklıyor: “Sanayi, lojistik, turizm, tarım, enerji atılımı ile Kalkınan Balıkesir; yeni otoyollar, çevre yolları, raylı sistemleri ile Ulaşan Balıkesir; enerji yönetimi ve tüketim kontrol sistemleriyle Ekolojik Balıkesir; çok sayıda park, rekreasyon alanı, ormanlarıyla Yeşeren Balıkesir; prestijli sokakları, meydanları, kamusal yapılarıyla Estetik Balıkesir; depreme karşı dayanıklı, barındırdığı potansiyelleri ile Yenilenen Balıkesir; kültür merkezleri, müzeleri, eğlence mekanlarıyla Yaşayan Balıkesir; engelsiz erişim, sosyal hizmetler, rehabilitasyon merkezleriyle Kucaklayan Balıkesir; bisiklet yolları, spor tesisleri, kamplarıyla Dinamik Balıkesir; akıllı yönetim sistemleriyle Teknolojik Balıkesir.”

Haberin Devamı

BANDIRMA’DA 2000 KİŞİYE İSTİHDAM

Bandırma’da 2 bin kişiye istihdam sağlayacak Yüksek Güç ve Enerji Laboratuvarı kuracağız. Dünyada 9 tane bulunan laboratuvar, Türkiye’de ilk kez Bandırma’ya kazandırılacak. Yüksek Güç ve Enerji Laboratuvarı ile Balıkesir, teknoloji üretim alanında önemli bir değere sahip olacak. Bandırma, Ömerli Köyü mevkiinde bulunan 300 dönümlük alanda inşa edilecek Yüksek Güç ve Enerji Laboratuvarı içerisinde; 14 laboratuvarın yanı sıra alçakorta ve yüksek gerilim onay merkezi de kuracağız.

TARIMSAL KALKINMA İÇİN 340 MİLYON TL'LİK YATIRIM

● Tarımsal kalkınma atağına geçeceğinizi öğrendik…

Tarım ve Hayvancılık Master Planı ile Balıkesir, Türkiye’yi doyuran il olmaya devam edecek. Balıkesir’in toprakları bereketlidir. Yatırımlarımızla topraklarımızın bereketini arttıracağız. Tarımda büyüme ve kalkınmayı sağlamak amacıyla 340 milyon TL yatırım yaparak, 11 bin Balıkesirliye istihdam sağlayacağız. ‘Kırsal kalkınma hamlesi’ başlatacağız.

Haberin Devamı

ÇİFTÇİLERE ALIM GARANTİSİ

Balıkesir’in köylülerini tıbbi ve aromatik bitkiler dikimi konusunda destekleyerek, bu ekimi yapan çiftçilerimize alım garantisi vereceğiz. Çiftçilerimize ücretsiz desteklerimiz devam edecek. Süt üreten tüm köylerimize süt tanklarımızı dağıttık. Biz köylümüze ulaştık ve sütü alıp getirdik. Balıkesir’e katma değeri bu sağlar. Kesim için de canlı hayvan sahibini, taşıma maliyetinden kurtardık. Mobil kesimhane kurarak köylümüzün yanına gittik.

GIDA ÜSSÜ KURACAĞIZ

Sındırgı, Altıeylül, Gönen, Susurluk jeotermal seralar ile çiftçimiz bölgede katma değer üretecek. Körfez ve Kuzey Marmara’da sebze ve meyve halleri kuracağız. Sebze ve meyve fiyatları istikrara kavuşacak. Balıkesir’e gıda üssü kuracağız. Bu alanları haller bölgesi olarak hayata geçireceğiz. Esnaf tek bir noktada bütün ürünlere ulaşacak, böylece lojistik maliyetler düşecek. Organik gıdayı da burada üretecek, İstanbul’a satacağız. E-market zincirleriyle Ankara’ya Balıkesir dükkanını açtık. E-market olarak tüm Türkiye’ye pazarlayacağız. Tarım yatırımları işleri için web sitesi kuracağız.

Haberin Devamı

İŞTE YÜCEL YILMAZ'IN PROJELERİ

〉Bandırma, Manyas, Susurluk, Gönen, Erdek, Balya sanayi ve teknoloji kimliği; Ayvalık, Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç turizm kimliği; İvrindi, Savaştepe, Altıeylül, Karesi, Kepsut, Bigadiç, Sındırgı, Dursunbey ise lojistik, tarım ve termal turizm kimlikleri üstlenecek.

〉〉Bandırma Kale Özel Endüstri Bölgesi kurulacak. Savunma sanayi, havacılık ve medikal yatırımları Bandırma’da gerçekleşecek. Susurluk’ta gıda, tarım ve tarıma dayalı ihtisas OSB ile serbest bölge kurulacak. 〉〉Balya, makine ve mobilya sanayicilerinin üretim üssü yapılacak. Karesi ve Altıeylül‘de organize sanayi bölgelerinin büyüme işlemleri bitti, altyapı çalışmaları başlatılacak.

〉〉Savaştepe’ye lojistik bir üs kurulacak. Havran’da Körfez’in lojistiği için bir alt merkez kurulacak. Körfez Üniversitesi için de çalışmalara başlanacak.

〉〉Marmara’ya OSB, Dursunbey’e Karma OSB kurulacak. Gönen Deri OSB büyüyecek, Körfez’de Zeytin İhtisas OSB ile zeytin işlenecek, asidiyle mücadele edilecek.

〉〉Kıyı turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi, termal turizm, sağlık turizmi, kırsal turizm, spor turizmi parlatılacak.

〉〉Çocukların sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimleri desteklenecek, ebeveynlere seminerler verecek atölyeler kurulacak. Çocuk Üniversitesi ise üstün zekalı ve yetenekli çocuklara eğitim verecek.

〉〉Ayvalık’ta kesintisiz kıyı hayali gerçeğe dönüştürülecek. Kesintisiz kıyı projesi yapılacak, Cunda’nın kıyı alanı düzenlenecek, Ayvalık’ın tarihi kent merkezinin sokakları canlandırılacak.

〉〉Ayvalık’tan Şeytan Sofrası’na, Şeytan Sofrası’ndan da Sarımsaklı’ya teleferik hattı yapılacak. Ayvalık’ta sıcak su havuzları oluşturulacak. Bu sayede 3 ay olan turizm süresi 6 aya çıkarılacak.

〉〉Sokak hayvanları için VETBÜS hayata geçirilerek sokak hayvanlarına sahip çıkılacak.

〉〉Büyük kentsel alanları birbirine bağlayacak Avlu ile Çamlık Tepesi teleferik projesi yapılacak. Denizyolu ile bütün Narlı, İlhanköy, Doğanlar, Turan, Ballıpınar, Çayağazı kıyıları insanlara gezdirilecek. Adalar’da 7/24 feribot hattı başlatılacak.

Deprem Master Planı yapılacak. Marangozlar Sitesi ve Erdek’teki dönüşüm çalışmalarına devam edilecek. TOKİ ile Altıeylül ve Karesi’de sosyal konutlar üretilecek. Bandırma Kayacık’ta kurulacak Uydu Kent ile konut ihtiyacı karşılanacak.

Engelsiz yaşam merkezi ile vatandaşların tüm ihtiyaçları ücretsiz karşılanacak. Engelli vatandaşlar için engelsiz bir yaşamın altyapısı kurulacak.

Kuzeyin ve Körfezin çöpleri kurulacak yakma tesisinde yakılarak 32 megawatt elektrik üretilecek. Bu da yaklaşık 150 bin hanenin elektriğine denk enerji demek. Balıkesir’in her köşesi güzelleştirilecek. İşe Gar Meydanı ile başlanacak. Balıkesir’in gelecekteki kent meydanı yapılacak.

Şehirde doğal alanlar, parklar, bahçeler önemli bir paya sahip olacak. Rekreasyon alanları, tematik projeler, kıyı düzenlemeleri yapılacak. Bandırma’daki bor döküm sahası ıslah edilerek bölge parkına dönüştürülecek. Susurluk Çayı’nda yeni bir çekim alanı oluşturulacak. Hızlıca ulaşım master planı hayata geçirilecek. Bu kapsamda ikisi Karesi ve Altıeylül’de olacak kuzey ve batı çevre yolları yapılacak.

〉Gönen, Balya, Bigadiç, Sındırgı aksları doğa turizmi, termal turizm ve sağlık turizminin ülke çapındaki merkezleri olacak. Her ilçenin bir kimliği olacak. Ayvalık kültür turizminin, Gömeç aktivite merkezi, Burhaniye tarımsal üretim merkezi, Havran tarih merkezi, Edremit sağlık turizminin, Altınoluk doğa turizminin merkezi yapılacak.

Alev Gürsoy Cimin