Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 şehrin adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 şehrin adayını açıkladı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 şehrin adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda 26 şehrin belediye başkanlığı adaylarını açıkladı. İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum oldu. Ayın 15’inde Ankara adayını açıklayacaklarını söyleyen Erdoğan “Yeniden İstanbul, yeniden AK Parti... Hazırız, kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’nda 11’i büyükşehir, 15’i il olmak üzere 26 şehrin adaylarını açıkladı. Erdoğan “Gençler, şu anda karşımda bir slogan var. Yeniden İstanbul, yeniden AK Parti. Hazırız, kararlıyız. Öyleyse durmak yok. Amacımız milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Merkezi yönetimde ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri belediyelerdeki başarılarla taçlandırmadan Türkiye Yüzyılı hedefimizin eksik kalacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘TEK BİR RİSKLİ YAPI KALMAYACAK’

AK Parti İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “İstanbul’a aday olmak büyük bir onur ve sorumluluk. Dünyada eşi benzeri olmayan bir şehir. Hep birlikte İstanbul’un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz. Tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. İstanbul’u özüne döndüreceğiz. 100 günlük acil eylem planımızı hazırlıyoruz” dedi.

İŞTE ADAYLAR

ARTVİN: Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe
AYDIN: Milletvekili Mustafa Savaş
BALIKESİR: Milletvekili Yücel Yılmaz
BiNGÖL: Belediye Başkanı Erdal Arıkan
BİTLİS: Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay
BURSA: Belediye Başkanı Alinur Aktaş
ÇANAKKALE: Eski Milletvekili Jülide İskenderoğlu
ÇANKIRI: Eski Milletvekili Hüseyin Filiz
DENİZLİ: Belediye Başkanı Osman Zolan
DÜZCE: Belediye Başkanı Faruk Özlü
EDİRNE: İl Başkanı Belgin İba
ELAZIĞ: Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları
ERZURUM: Belediye Başkanı Mehmet Sekmen
ESKİŞEHİR: Milletvekili Nebi Hatipoğlu
GİRESUN: Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu
ISPARTA: Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen
İSTANBUL: Murat Kurum
KASTAMONU: Eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş
KOCAELİ: Belediye Başkanı Tahir Büyükakın
MUĞLA: Prof. Dr. Aydın Ayaydın.
ORDU: Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler
RİZE: Belediye Başkanı Rahmi Metin
SAMSUN: Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan
SİNOP: İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu
TOKAT: Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu
YALOVA: Belediye Başkanı Mustafa Tutuk

Haberin Devamı

ESKİ CHP VEKİLİ MUĞLA’DAN ADAY

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Muğla büyükşehir belediye başkan adayının Prof. Aydın Ayaydın olduğunu açıkladı. 24’üncü dönem CHP İstanbul milletvekili olan Aydın Ayaydın geçen sene AK Parti’ye geçmişti. Aydın Ayaydın’ın kızı Derya Ayaydın halen AK Parti İstanbul milletvekili

‘ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kimi senaryolar yeniden tedavüle sürülmeye başlandı. Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Bu kirli oyunun siyasetteki en büyük aparatı da hep CHP oldu. Özgür Efendi’nin genel başkanlık macerası daha başlamadan vesayet gölgesi altında bitmeye yüz tuttu. 31 Mart seçimlerinde elde edeceğimiz zaferle Özgür Efendi’yi de özgürleştireceğiz. Baksanıza daha ‘Bismillah’ demeden anayasal düzene kast etmekten 18 yıl ceza almış bir teröristi adeta cezaevinden meclise tünel kazarak kurtarmanın derdine düşüyor” dedi. Gökçe KARAKÖSE/DHA

Haberin Devamı