Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayrımcılık yapmadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayrımcılık yapmadık

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayrımcılık yapmadık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin 1’inci yıldönümünde Kahramanmaraş’taydı. Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Erdoğan, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini söyledi. Erdoğan, “Hayatımızın hiçbir döneminde milletimize hizmet ederken ayrımcılık yapmadık, yapmayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Şubat 2023’te meydana gelen, 11 ili etkileyerek 53 bin 537 kişinin ölümüne neden olan 7.7’lik ve 7.6’lık iki büyük depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta dün Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, “Deprem bölgesinde yıkılan binaların 1999 öncesi inşaat standartlarında yapılmış olması, felaketin boyutunu daha fazla artırmıştır. Kaybettiğimiz 53 bin 537 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ASRIN DAYANIŞMASI’

Erdoğan, “Milletimiz 6 Şubat depremlerinde imtihanı başarıyla vermiştir. Asrın felaketinin altından asrın dayanışması ile kalkmayı başardık” dedi. Hatay’da 7 bin 270, Gaziantep’te de 10 bin 698 konut için kura çekimi ve teslim törenini gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan şöyle konuştu: “Bugün de Kahramanmaraş’ta 9 bin 882 konutumuzun kurasını çekiyor, anahtarlarını teslim ediyoruz. 20 bin konutumuzun yapımı da hızla sürüyor. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmektir. Ardından bu sayıyı 390 bine tamamlayacağız.”

‘AYRIM YAPMIYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Şubat’ta Hatay’da sarf ettiği “Bir gerçeği şu anda söylüyorum, merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi?” sözlerine de değindi. Erdoğan “Birileri çıkmış söylediklerimiz üzerinde tepiniyor. Yıllardır şu hakikati kamuoyunun dikkatine getiriyoruz. Hayatımızın hiçbir döneminde milletimize hizmet ederken ayrımcılık yapmadık, yapmayız. Hiçbir belediyeye ayrımcılık yapmıyoruz. Tüm belediyelerin kamudan aldığı payı eksiksiz gönderiyoruz” dedi. DHA

Haberin Devamı