Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedelli ihtiyaç

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedelli ihtiyaç

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedelli ihtiyaç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bedelli askerlikle ilgili bir ihtiyacın olduğu ortada. Temennimiz o ki, inşallah seçimlerden sonra bunu TSK ile oturacağız, konuşacağız. ‘İhtiyaç nedir’? ‘Yaş sınırları ne olacak’? Bunları belirledikten sonra bunun adımlarını atacağız. Yani gündemimizde var” dedi

Bayram namazını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılan Erdoğan’a TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak eşlik etti. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Erdoğan, “Bizim için her bayram bir umuttur. Ramazan bayramının ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

'İHTİYAÇ VAR'

Bedelli askerliğin kalıcı hale gelmesine yönelik teklifleri ayrı bir konu olarak değerlendiren Erdoğan, “Kalıcı bir bedelli askerlikten öte bir defa bedelli askerliğini sınırı ne olacak? Şartları ne olacak? Bunu belirleyecek olan bir yerde de biz siviller olmaktan öte, askeri erkan, Genelkurmay. Onlarla oturacağız, konuşacağız. Genelkurmay Başkanlığımız, bize ‘Şu kadar asker gerekiyor’ dediği zaman biz kalkıp da, Genelkurmay’ın bu talebini bir kenara koyamayız. Türkiye’de silahlı kuvvetlerimiz ciddi oranda profesyonel orduya geçmiş durumda. Hala da devam ediyor. Bu bedelli askerlikle ilgili de bir ihtiyacın olduğu ortada. Temennimiz o ki, inşallah seçimlerden sonra bunu TSK ile oturacağız, konuşacağız. İhtiyaç nedir, yaş sınırları ne olacak? Bunları belirledikten sonra bunun adımlarını atacağız. Yani gündemimizde var” diye konuştu.

Haberin Devamı

'KIRILMA NOKTASI'

Suruç’ta yaşanan olaylara değinen Erdoğan, “Terör örgütü çözüm sürecinde yaptığı oyunu sürdürüyor. Biz, ‘milli birlik, kardeşlik’ dedik. Orada da aynı şeyi yaptılar. ‘Çözüm süreci’ dedik. Aynı şeyi yaptılar. Şu anda da aynı şeyi yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar ama şunu bilsinler ki, biz bu işin arkasını bırakmayacağız... Üzerine üzerine gideceğiz. Tek terörist kalmayıncaya kadar bunu kovalayacağız. Onun için milletimin böyle oyunlara gelmemesini, kardeşliği elden bırakmamasını, dayanışma içerisinde özellikle şu 24 Haziran’ı hayırlısıyla atlatmamızı özellikle rica ediyorum. Bu seçim zaten bizim Türkiye’de ve dünyada bir kırılma noktası ve tırmanışımızın çok önemli sıçrama tahtasından bir tanesi olacak. Bu noktadan hareketle de milletimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” diye konuştu.