Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rus lider Putin ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rus lider Putin ile görüşecek

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rus lider Putin ile görüşecek

Ukrayna'nın Rusya tarafından saldırıya uğramasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AB Konseyi Başkanı, Litvanya Cumhurbaşkanı, Kanada Başbakanı ve Sırbistan Cumhurbaşkanı ile görüştü. Erdoğan bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından diplomasi trafiği başlatan Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek. Erdoğan, dün de AB Konseyi Başkanı, Litvanya Cumhurbaşkanı, Kanada Başbakanı ve Sırbistan Cumhurbaşkanı ile görüştü.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN DÜN GÖRÜŞTÜĞÜ İSİMLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından başlattığı yoğun diplomasi trafiği sürüyor.

Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Erdoğan dün de Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ve Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

BARIŞIN YENİNDEN TESİSİ İÇİN...

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Michel görüşmesinde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya-Ukrayna arasında barışın yeniden tesisi için ellerinden gelen tüm çabaları sürdüreceklerini kaydetti. Erdoğan dün ayrıca Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı, görüşmelerde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dahil bölgesel meseleler ve son gelişmelerin ele alındığını bildirdi.

Haberin Devamı