Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar dinlenmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar dinlenmeyeceğiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar dinlenmeyeceğiz

Gaziantep’te şehir hastanesi açılış töreni ile deprem konutları kura ve anahtar teslim törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin yaralarını sarma sözünü hızla yerine getirdiklerini, deprem şehirlerini tamamen ayağa kaldırana kadar dinlenmeyeceklerini söyledi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Gaziantep’e giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önce Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılışına katıldı. Erdoğan “11 şehrimizin 124 ilçe 7 bin köy ve mahallesini vuran asrın afetinin üzerinden 1 yıl geçmişken yaraları sarma sözümüzü hızla yerine getiriyoruz. Deprem bölgelerinde hak sahiplerine ilk konutları teslim ediyoruz. Deprem şehirlerimizi altyapı ve üstyapısı ile tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘SEÇİMİ ÖNDE TUTMADIK’

Sis nedeniyle İslahiye’de yapılan deprem konutları kura ve anahtar teslim törenine gidemeyen Erdoğan, törene Gaziantep merkezden telekonferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan “Depremin hemen ardından 21 Şubat’ta İslahiye’ye gelmiştik. Depremin ilçemizde yol açtığı yıkımı bizzat yerinde görmüştük. Kolları sıvadık, hemen çalışmalara başladık. Seçim gündeminin deprem gündeminin önüne geçmesine asla izin vermedik. Acil yıkılacak 6 bin 114 binanın tamamını kaldırdık, ağır hasarlı 14 bin 319 binadan 11 bin 554’ünün enkaz kaldırma işlemleri bitti” diye konuştu.

‘AYAĞA KALDIRACAĞIZ’

Erdoğan “Yerinde dönüşüm için başvurular 255 bini aştı, Gaziantep’te bu sayı 1068. 104 milyar dolar maliyeti bulan felaket karşısında asla yılgınlığa kapılmadık. Yerel yönetimlere 56 milyar liralık hibe desteği sunuyoruz. Büyük bir gayretle çalışarak en kısa sürede afet bölgemizi ayağa kaldıracağız. Yazın altyapı çalışmalarına başlayacağız” dedi. Konuşmanın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzede hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Kadir GÜNEŞ/DHA

Haberin Devamı