Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dürüst ol, dürüst

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dürüst ol, dürüst

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dürüst ol, dürüst

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün önce İzmir’de düzenlenen mitinge, sonra da İstanbul’da metro hattı açılış törenine katıldı. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Eline mikrofonu alan Özgür Efendi’den rol çalıyor” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkan Kadir Topbaş’ın yaptıklarına sahip çıktığını söyleyen Erdoğan “Metronun adımı atılıyor, geliyor ona dolgu yapıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün önce İzmir’de düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan “Hükümet olarak İzmir’e verdiğimiz destekler, yereldeki umursamazlık ve beceriksizlik sebebiyle arzu ettiğimiz etkiyi göstermedi. Yüzlerine Atatürk maskesi takıp yan gelip yattılar” dedi. Erdoğan “CHP’nin başında güya bir genel başkan var. Fakat varlığı, yokluğu belli değil. Bu genel başkana gelen posta koyuyor, giden posta koyuyor. Sabah erken kalkan, eline mikrofonu alan Özgür Efendi’den rol çalıyor. Bir de İstanbul’da kendini göstermek için sürekli azarlanıp duran, ‘tutmayın küçük enişteyi’ karakteri var. Kibirli bir eda ile ha bire atıp tutuyor. Ama herhangi bir icraatı vaki değil. Zaten yarım gün mesai yapıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘YALANDAN BAŞKA BİR ŞEY YOK’

Daha sonra İstanbul’da Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın açılışına katılan Erdoğan, ilk olarak vatman koltuğuna oturup metronun test sürüşünü gerçekleştirdi. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada “5 yıl bitti, 5 yıl. Büyükşehir belediyesi acaba kaç metro hattı yaptı? Yalandan başka bir şey yok. Rahmetli Kadir Bey’in yaptıklarına sahip çıkıyor. Veyahut da metronun adımı atılıyor, geliyor ona dolgu yapıyor. Sen busun ya. Yaptığın bir şey yok. Dürüst ol dürüst. Yeni ulaştırma projelerini, yeni metro hatlarını tek tek hayata biz geçiririz” diye konuştu.

1 MİLYON YOLCUYU 8.4 KİLOMETRE TAŞIYACAK

Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı metro hattı 8.4 kilometre uzunluğunda. Hat üzerinde 7 istasyon var. Bu 7 istasyon için toplam 105 bin metrekare kapalı alan inşa edildi. Metronun saatte 80 kilometre hızla gideceği hatta günde 1 milyon yolcu taşınacak. Metro hattının ekonomiye kazancı ise 6.1 milyar dolar olacak. Bu hatla birlikte İstanbul’un toplam raylı sistem ağı 348 kilometreye ulaşacak.

Haberin Devamı