Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhtiyaçta bulunulan yerlere öğretmen atamalarını sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhtiyaçta bulunulan yerlere öğretmen atamalarını sürdüreceğiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhtiyaçta bulunulan yerlere öğretmen atamalarını sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydarpaşa Anadolu Lisesi Karne Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde 45 bin öğretmen atamasıyla mevcut eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. Son atamayla birlikte sadece bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaçta bulunulan yerlere öğretmen atamalarını sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Anadolu Lisesi Karne Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Eğitim camiamızın tüm paydaşları için hayırlı olmasını diliyorum. Karne sevinci yaşayan evlatlarımızı tebrik ediyorum. Her eğitim öğretim yılı sonunda bilgili kültürlü, ahlaklı ve vicdanlı, geleceğimize daha umutla bakıyoruz. Evlatlarımızın sesine kulak verdikçe yarınlarımıza olan inancımız katlanarak artıyor.

Evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz eğitim sistemimizin omurgasıdır. Sadece bilgiyi aktaran değil öğrencisinin içindeki cevheri ortaya çıkaran kaşiftir öğretmen. Bilgi ve tecrübeleri ile evlatlarımızı hayata hazırlayan rehberdir. İlk emri oku olan inancın mensupları olarak hikmeti, ahlakı aşılayan öğretmenlerin hakkını ödeyemeyiz. Tüm öğretmenlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Haberin Devamı

Bu sene 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sebebiyle ülke ve millet olarak dini ve milli bayramlarımızı biraz buruk geçiriyoruz. Özellikle öğrenci ve öğretmenlerimizin acısı hala kalbimizi yakıyor.

Aybüke Yalçın'dan Necmettin Yılmaz'a 192 şehit öğretmenimizi her birini buradan tekrar rahmetle yad ediyorum. Depremden olumsuz etkilenen şehirlerimizi de en kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız.

Yaklaşık 27 milyon öğrencimiz bulunuyor. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin en güzel şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde 45 bin öğretmen atamasıyla mevcut eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. Son atamayla birlikte sadece bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaçta bulunulan yerlere öğretmen atamalarını sürdüreceğiz.

Okulları yazın pırıl pırıl yaparak inşallah yeni döneme hazır hale getireceğiz.