Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Gazze'yi değil insanlığı vuruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Gazze'yi değil insanlığı vuruyor

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Gazze'yi değil insanlığı vuruyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’in durdurulması gerektiğini belirtip tarihi sorumluluğunu hatırlattığını söyledi. Erdoğan, “İsrail Gazze’yi değil, insanlığı vuruyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyaretinin ardından Türkiye’ye dönerken uçakta açıklamalarda bulundu. Gazze’de ateşkes konusuna değinen Erdoğan, “Artık ABD, bu çağrılara kulak tıkamayı bırakmalı. İsrail sadece Filistinlileri, Gazze’yi değil insanlığı vurmakta” dedi. ABD Başkanı Joe Biden’la yaptığı telefon görüşmesini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD’ye tarihi sorumluluğu hatırlattım. Dünya İsrail’in durdurulması gerektiğini daha nasıl haykırabilir” dedi.

Haberin Devamı

‘VERİLEN SÖZLER VAR’

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylaması konusunda ABD ile F-16’ların modernizasyonu, Kanada ile ise SİHA kamerası tedariki masaya taşınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gerek ABD’nin F-16 konusu gerekse Kanada’nın verdiği sözleri tutması noktasındaki olumlu gelişmeler, parlamentomuzun olumlu bakışını hızlandıracaktır” dedi. Erdoğan ayrıca “İsveç’in bize Vilnius’ta verdiği sözler bulunuyor. Bunların tutulmasını bekliyoruz ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

‘AB ARTIK VAZGEÇMELİ’

Erdoğan, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’yi yıllardır kapısında bekletirken yakın zamanda, savaş halindeki Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerine başlamasını, Gürcistan’a da aday statüsü vermesini değerlendirdi. Erdoğan şunları söyledi: “Adaylık statüsü vermesi, bunların üye olması anlamına gelmez. Onlar da oyalanacak. Bu ülkelerin hiçbirisi, bir Türkiye değil. Türkiye’nin, yıllardır siyasi engellemeler nedeniyle kapıda bekletilmesi yanlıştır. Artık AB bu yanlıştan vazgeçmeli.”

Haberin Devamı

‘YOLCULUĞUMUZ VAR’

Yerel seçim çalışmalarına değinen Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak bir yolculuğumuz var. Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak beraber bu yolculuğumuzu devam ettiriyoruz” dedi. Erdoğan aday belirleme süreci için ise şöyle konuştu: “Ay sonuna kadar da peyderpey aldığımız bu temayüllerin neticelerini açıklamaya başlayacağız. Cumhur İttifakı’nda ilçelerde kimlerle gireceğiz, meclis üyeliklerinde kimleri meclis üyesi olarak belirleyeceğiz, bunları arkadaşlarımız da birer birer görüşüyorlar.”

‘GİTMEK NETANYAHU’YU KURTARAMAYACAK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze’deki katliamdan sorumlu tuttuğu İsrail Başbakanı Netanyahu için “Gidici olduğunu söylediğimizde kulak asmayanlar, haklılığımızı ifade etmekte zorlananlar da dahil herkes onun gittiğini görecektir” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Koltuğunu bırakıp gitmek onu kurtarmayacak. Mazlumların hesabını sormak için hukuk zemininde peşinde olacağız.”