Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un kaderi bu acı tablo değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un kaderi bu acı tablo değil

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un kaderi bu acı tablo değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim 2018’den bu yana İstanbul’a 162 kilometreye yakın raylı sistem kazandırdıklarını söyledi. İstanbul’da trafik yoğunluğunun durma noktasına yakın olduğunu söyleyen Erdoğan, “Belediye yönetiminin yol açtığı acı tablo İstanbul’un kaderi değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun açılışına canlı bağlantıyla katıldı. Havalimanının açılmasından bu yana İstanbul’a 162 kilometreye yakın raylı sistem kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, “Toplam raylı sistem mesafesi 362 km’yi buldu. Bu raylı sistemlerin büyük bölümü Ulaştıma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapıldı” dedi. Erdoğan, “Son 5 yılda belediye tarafından yapılan metro uzunluğu sadece 8 kilometre. Kalan projeler ya daha önceki dönemden kalmadır ya da bakanlık tarafından hayata geçirilmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ÇİLE DAHA DA ARTACAK’

İstanbul metrolarının dünya standartlarının en üst sınıfında olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bakanlığın sorumluluğu gereği yoğunlaştığı projeler tek başına yeterli değil. Büyükşehr’in de kendi sorumluluklarını yerine getirmesi lazım ki sinerjiyle sorunlar çözülsün” dedi. İstanbul’da trafik yoğunluğunun durma noktasına yakın olduğunu söyleyen Erdoğan, “Belediye yönetiminin yol açtığı acı tablo İstanbul’un kaderi değil. Sorunsuz sıkıntısız işleyen sistemi devam ettirmeyi bile beceremediler. Bu zihniyet görevde olduğu sürece trafik çilesi daha da artacak” ifadelerini kullandı.

‘31 MART’A KADAR ÜCRETSİZ’

İstanbul’da 1989’da olduğu gibi kirlenmiş yönetim olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “İBB yaptığı eserler ve hizmetlerle değil nereye gittiği belli olmayan deste deste para görüntüleriyle anılmaktadır. Sorsanız bu paralarla CHP’ye il binası alındı diyorlar. Ödenen rakamla ortadaki paralar arasındaki orantısızlığı kimse izah edemiyor.” Erdoğan açılışını yaptığı metro hattının 31 Mart’a kadar ücretsiz olacağını açıklarken “Şu anki belediye başkanı bunu da sahiplenir. Murat (Kurum), malınıza sahip çıkmazsanız bu adamlar sahip çıkar” dedi. DHA

Haberin Devamı