Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstismar ile sağa sola savrulanlara 14 Mayıs'ta milletim dersini verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstismar ile sağa sola savrulanlara 14 Mayıs'ta milletim dersini verecek

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstismar ile sağa sola savrulanlara 14 Mayıs'ta milletim dersini verecek

Pendik Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İstismar ile sağa sola savrulanlara 14 Mayıs'ta milletim dersini verecek.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

 "Sevgili Pendikliler, değerli kardeşlerim, kıymetli hanımefendiler, sevgili genç kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.

 Rabbim tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri kabul eylesin, Rabbim mübarek günler hürmetine depremzedelerimize yardım eylesin, buradan öncelikle ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza Rabbim’den acil şifalar diliyorum. Şu anda enkazları kaldırıyoruz. İnşallah en yakın zamanda da konutları bitirerek hak edenlere teslim etmenin gayreti içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

14 MAYIS'TA BENİM MİLLETİM GEREKEN DERSİ VERECEKTİR

Bunlara asıl kıblenin neresi olduğunu 14 Mayıs’ta siz bildireceksiniz. Kardeşlerim bizim derdimiz var derdimiz, biz dertliyiz, fakat istismarla bu yolarda dolaşanlar, istismarla sağa sala savrulanlar bilmezler ki inşallah 14 Mayıs’ta gereken dersi benim milletim onlara verecektir.

Haberin Devamı

Bugün bir kez daha Pendik’te bulunmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Bugün bir kez daha Pendik’in vefalı, yürekli, mert, kadir şinaz insanları ile kucaklaşmanın sevinci içerisindeyim. Biz İstanbul’u bir başka seviyoruz. Özellikle Pendik’i bambaşka seviyoruz.

Pendik bizi bağrına basan bir ilçemiz, milli iradenin kalesi olan bir ilçemiz. Toplandığımız alanın bizim için ayrı bir önemi var. Hep diyorum ya ah şu meydanların bir dili olsa da konuşsa, işte bu meydan mücadelemizin de, muhabbetimizin de şahidi olan bir meydan.

Dedim ki bugünkü bu törende katılım ne? Aldığım cevap şu: 50 bin. Yürüyoruz. Yürüyecek bu millet arkandan diyorlar.

Bakımsızlığın hizmetsizliğin pençesinde kıvranan eski İstanbul, eski Pendik’i asla unutamadım. İstanbul ve Pendik’i bir daha eski kötü günlerine döndürmemek için canla, başla çalıştık.

Bugün değişik bir Pendik var. Bundan 29 sene önce Erol Kaya kardeşim ile başlattığımız Pendik’e hizmet yolculuğumuzu bugün de devam ettiriyoruz.

Pendik’e hizmet eden herkesten Allah razı olsun diyorum. Bugün de hizmet ve eser siyasetimize yeni halkalar ekliyoruz. İlçelerimize kazandırdığımız projelerin açılış heyecanını işte şu katılım, en güzel şekilde bunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Pendik yeni nesil yaşam merkezinden gençlik kamplarına, kentsel dönüşüm projelerinden spor tesislerine kadar toplam 168 ayrı yatırımı resmen bugün sizlerin hizmetine sunuyoruz.

YATIRIMLARIN BEDELİ 4 MİLYAR LİRAYI AŞAN ESERLERİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Açılışını yaptığımız güncel rakamla yatırımların bedeli 4 milyar lirayı aşan eserlerin Pendik’e hayırlı olmasını diliyorum.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Kardeşlerim bugün sizlerle mutlu bir haberi paylaşmak istiyorum. Orta ve Dumlupınar Mahalleleri kentsel dönüşüm projesini 142 bin 600 metrekare alanda hayata geçiriyoruz.

1747 KONUT, 281 DÜKKANDAN OLUŞAN PROJEMİZİN İHALESİNİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAPACAĞIZ

Bu kapsamdan 1316 hak sahibi vatandaşımızla anlaştık, rızalarını aldık. İnşallah 2 etapta toplamda 1747 konut ve 281 dükkandan oluşan projemizin ihalesini önümüzdeki hafta yapacağız.

Haberin Devamı

Pendik Belediyesi Antakya’da şehir temizlik hizmetlerini de ifa ediyor. Depremden en fazla zarar gören 7 ilimizde görevlendirdiğimiz 250 belediyemiz can siperane bir şekilde çalışıyor.

Harap olanın, hasar görenin, yıkılanın, kullanılmaz hale gelenin yerine çok daha iyisini yapıyoruz.

 El birliği içinde yaralarımızı süratle sarıyoruz, saracağız.

İnşallah bu zor günleri de atlatacak 85 milyon gönül gönüle hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz.

Büyükşehir belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak on yıllardır sizlere hizmet ediyorum."

Türkiye büyüsün, güçlensin diye ter döküyoruz. Bugüne kadar ne yaptıysak sizler için yaptık. Pendik’te birlikte 85 milyonun huzuru ve esenliği için yaptık. Sizin onay vermediğiniz bizi size karşı mahcup edecek hiçbir adım atmadık. Gizlimiz saklımız yok. 1994 yılından bu yana karnemiz ortadadır. Kardeşlerim bu kardeşiniz size neyi anlatsın?

Bay bay Kemal’in ne olduğunu biliyorsunuz. Bu kardeşiniz İstanbul’a belediye başkanı oldu mu? Olduğu zaman çöp, çukur, çamur muydu İstanbul? Bu İstanbul’un pırı pırıl hale biz getirdik mi? CHP’den almadık mı İstanbul’u?

Haberin Devamı

Bu bay bay Kemal aday oldu, aday olduğu zaman Kağıthane’yi sordular kağıt tepe dedi. Bundan bırakın belediye başkanı olmayı bu ülkeye Cumhurbaşkanı olmaz.

ALTILI MASA DEDİLER, YEDİLİ MASA DEDİLER, ANLAŞAMADILAR

Altılı masa dediler, yedili masa dediler hala anlaşamadılar. Şimdi bakalım yarın listelerinde kimler çıkacak?

Biz evel Allah milletimizden aldığımız güçle eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, tarımda, dış politikada dünyaya mesajımızı verdik mi?

YAPARSA AK PARTİ YAPAR DENDİ, YAPTIK

Göreve geldik. 76 tane üniversitemiz vardı. 208 üniversitemiz var. 81 vilayetin tamamında var. Dedik ki üniversitesi olmayan il kalmayacak. Şimdi 81 vilayetimizin 81’inde de var mı? Var."

Türkiye’nin neresine giderseniz git uçakla gidiyorsun yarım saat 45 dakikada evine gidiyorsun. Bunları biz yaptık. Yaparsa AK Parti yapar dendi yaptık.

Çam Sakura Hastanesini yaptık. Biz Covid’de süratle 2 tane daha şehir hastanesi yapacağız. Ne yaptık? Atatürk Havalimanı’nda 3 ayda şehir hastanesi yaptık, en modern şekilde 1006 odalı. Dedik bir de Anadolu yakasına yapalım. Sancaktepe’ye aynı projeyi 1006 oda her şeyi ile bütün sağlık donanımı ile yaptık.

İSTANBUL 3 ŞEHİR HASTANESİNE SAHİP OLDU

İstanbul 3 şehir hastanesine sahip oldu. Yetmez dedik Göztepe’de yaptık, Pendik’te yaptık. Benim vatandaşım sağlık noktasında sıkıntı yaşamsın istedik.

Ulaşımda attığımız adımlar, uluslararası camiada attığımız adımlar, dedik ki bitmez yola devam. Çeyrek asrı geçen bu süreçte şehrimize kazandırdıklarımız ortada. Elbette bu dönemde yapmak isteyip de irademiz aşan sebepler dolayısıyla yapamadıklarımız da oldu. Ama gayretlerimize Pendik, şahittir, çabalarımıza İstanbul şahittir.

CUMHUR İTTİFAKI İLE 7’Lİ KMAR MASASI GÜNDEM FARKINI GÖRÜYORSUNUZ

Cumhur İttifakı ile 7’li kumar masası gündem farkını sizler de görüyorsunuz. Bizim tek gayemiz var. Vatandaşlarımızın refah ve esenliğini sağlamaktır. Dün ve bugün İstanbul’u yeni yatırımlarla buluşturmaktır.

HER ALANDA PARMAKLA GÖSTERİLEN TÜRKİYE’Yİ İNŞA ETMEK İÇİN ÇABA HARCIYORUZ

Biz vatan topraklarının 4 bir köşesini hastanelerle, yollarla, okullarla, hızlı tren hatlarıyla işlemenin derdindeyiz. Dün Çam Sakura’ya raylı sistemi yaptık. Daha da yapacağız. İşte buraya da havalimanına kadar raylı sistemi yaptık mı? Yaptık. Savunma sanayisi güçlü, altyapısı sağlam her alanda parmakla gösterilen Türkiye’yi inşa etmek için çaba harcıyoruz.

Savunma sanayiinde artık İHA’larımız, SİHA’larımız, AKINCI’mız, Kızılelma’mız var mı? İnşallah şimdi TEKNOFEST yakında büyük bir gösteriye hazırlanıyor."

Sadece son birkaç haftada milletimizin gurur hanesine yazılacak pek çok eseri reformu ülkemize kazandırdık. Geçen hafta Bağcılarda 3 milyar 412 milyon lira olan 97 kalem projeyi hizmete sunduk.

Dün Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kayaşehir Metro hattını büyük bir coşku ile aştık.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI 7500 LİRAYA YÜKSELTTİK Mİ?

Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin insanımızın talebini karşıladık. En düşük emekli maaşını 7500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyelerini ise 2 bin liraya yükselttik mi?

Bor madeninin katma değerini 300 kat artıracak. Bor karbür üretim tesisimizin açılışını yaptık mı? Milli Muharip Uçak’ı, HÜRJET’i hangardan çıkardık.

Irak üzerinden ülkemizi körfez bölgesine bağlayacak kalkınma yolunun imzasını Irak Başbakanı ile attık mı?

YERLİ ARACIMIZ TOGG’U YOLLARA UĞURLADIK

Bu hafta 60 yıllık hayalimiz olan yerli ve milli elektrikli aracımız TOGG’u yollara uğurladık. İnşallah bir sene içerisinde 20 binin üzerinde TOGG’u kura ile belirlenen vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

319 bin deprem konutu ve köy evini bitirerek depremzedeleri yeni yuvalarına kavuşturacağız.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kardeşime de bir TOGG teslim ettik.

DİĞER TARAFTA 7 OYUNCULU KUMAR MASASI VAR

Diğer tarafta 7 oyunculu kumar masası var. Onların gündeminde sadece kavga var, çekişme var, didişme var. Altlarına kırmızı plakalı araç çekme derdi var.

ARTIK TÜRKİYE’NİN UÇAK GEMİSİ DE VAR

Yarın Tuzla’da uçak gemimizi silahlı kuvvetlerine teslim ediyoruz. Teslim törenine inşallah İHA’larımız, SİHA’larımız iniş yapacaklar. Yarın oradayız. Artık Türkiye’nin uçak gemisi de var."