Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kabine'den sonra açıklayacağım" diyerek müjdeyi verdi: Biz çalışmamızı yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kabine'den sonra açıklayacağım" diyerek müjdeyi verdi: Biz çalışmamızı yapıyoruz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kabine'den sonra açıklayacağım" diyerek müjdeyi verdi: Biz çalışmamızı yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarıyla ilgili, "Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, Kabine Toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen 15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında KYK borçlarıyla ilgili de önemli bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

“İlk kabine toplantımızdan sonra KYK ile ilgili açıklama yapacağız”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun üniversiteli gençlerin KYK burslarıyla ilgili sözlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunları söylerken hakikatlere gözümüzü kapatmıyoruz. Yaşadığımız diğer sorunları küresel ve bölgesel sorunlar bizi de etkiliyor. Hayat pahalılığı başta olmak üzere insanlarımızı sıkıntıya düşüren gelişmeler yaşıyoruz.

Omuzlarımıza binen hiçbir yük kalıcı değildir, sorunumuz çözümsüz değildir. Son zamanlarda bay kemal çıkmış üniversiteli gençlerimizi KYK ilgili burslarla ilgili faiz yükü bindiriyormuşuz. Ya faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı yapacağız.

Haberin Devamı

Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta hatta daha ileri gidiyoruz. Enflasyona da kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz. Kabine toplantımızdan sonra gerekli açıklamayı yapacağız. Milletimizin sıkıntılarını ve ülkemizin imkanlarını en iyi biz biliyoruz. Göreve geldiğimiz zaman öğrencilerin bursu 45 liracıktı. Harcı kaldıran kimdi biz kaldırdık. Şu anda harç diye bir şey yok. Bir süre önce ekonomide önceliğimizi milletimizin işine vererek kritik bir tercihte bulunduk.

İstihdamımızla sanayimizle ihracatla kesintisiz büyüyen bir Türkiye karşı karşıyayız. Küresel enerji ve emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar durulunca bu tablonun güzelliği daha iyi anlaşılacaktır. Nasıl 15 Temmuz gecesi darbeci hainlerin heveslerini kursağında bıraktıysak inşallah yakın bir gelecekte de ekonomik tetikçileri yeneceğiz” diye konuştu.