Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse karanlığı aydınlık diye pazarlayamayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse karanlığı aydınlık diye pazarlayamayacak

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse karanlığı aydınlık diye pazarlayamayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’de uzun süre ‘aydın despotizmi’ olduğunu söyledi. Erdoğan, “Milletin kutsalına düşmanlığı, aydınlık kılıfıyla dayatanların borusu eskisi kadar ötmüyor. Artık kimse bu ülkede karanlığı aydınlık diye pazarlayamayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Ankara Ulus’taki, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışında konuştu. Sözlerine Mehmet Akif Ersoy’u yad ederek başlayan Erdoğan, “Tarihe iz bırakmak demek, dişle, tırnakla verilecek büyük bir mücadeleyi göze almak demektir. Oturduğu yerden yapılanları eleştirerek tarihe mal olmuş kimseyi göremezsiniz” dedi. Erdoğan, “Burada kendilerini yetiştirecek evlatlarımızın her biri geleceğimizin Mehmet Akif’i olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘SAPKIN AKIMLAR’

Gençleri birtakım platformların sanal dünyalarına hapsedip sahip oldukları büyük medeniyet birikiminden mahrum bırakmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, “Akif’in hayali olan Asım’ın neslini yaşatmak için hep birlikte daha çok çalışmalıyız” diye konuştu. Erdoğan, “Çocuklarımızı inancından, kültüründen, ailesinden, benliğinden, cinsiyetinden kopartarak küresel sapkın akımların esiri yapma çabalarını boşa çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

‘ATEŞE BOĞDULAR’

Türkiye’nin uzunca süre ‘aydın despotizmi’ altında olduğunu söyleyen Erdoğan “Milletin kutsalına düşmanlığı, aydınlık kılıfıyla dayatanların borusu eskisi kadar ötmüyor. Artık kimse bu ülkede karanlığı aydınlık diye pazarlayamayacak, millete cehaleti erdem diye dayatamayacak” dedi. Gazze konusuna da değinen Erdoğan “Batı ve İsrail, kendileri için dünyayı ateşe boğdular. Zulmü, insan hakları, demokrasi gibi parıltılarla meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değil mi?” diye konuştu. DHA

Haberin Devamı