Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lafa gelince mangalda kül bırakmıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lafa gelince mangalda kül bırakmıyorlar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lafa gelince mangalda kül bırakmıyorlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP’li belediyeleri eleştirip, Beşiktaş’taki yangın ve Antalya’daki teleferik faciasıyla, Küçükçekmece’de 5 yaşındaki Edanur Gezer’in su dolu çukura düşüp ölmesinin tedbirsizlikten kaynaklandığını söyledi. Erdoğan, “Lafa gelince, işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün AFAD Başkanlığında DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “AFAD - DSİ iş birliği ile kritik bir adım daha atıyoruz. Devletimizin ilgili kurumlarının sel öncesi ve sonrası için teknik kapasitesini güçlendiriyoruz” dedi. Protokol kapsamında heyelan riski yüksek yerlerde görev yapacak yeni iş makinelerinin devir tesliminin gerçekleştiğini belirten Erdoğan “Sel, heyelan afetlerine karşı, yoğun yağış dönemi başlamadan tedbirleri hayata geçireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘EN AZA İNDİRECEĞİZ’

Deprem, sel ve yangınlar gibi olayların önüne geçilemeyeceğini ancak yol açacakları hasarı en aza indirmenin mümkün olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: “İstanbul’da, parkta basit önlemler alınmadığı için 5 yaşındaki çocuğumuzu kaybettik. Gece kulübünde 29 kardeşimizi, teleferikte 1 vatandaşımızı ihmallerde kurban verdik. Lafa gelince, işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı. Teleferik sorumlusunu neredeyse demokrasi kahramanı ilan edeceklerdi.” 

‘PARA HIRSINDAN ACI ÇEKMEK İSTEMİYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de nüfusun yüzde 71’inin deprem riski olan yerlerde yaşadığını, bu nedenle deprem tedbir ve çalışmalarının tercihten öte zorunluluk olduğunu söyledi. Erdoğan “Bilim insanları uyarırken, Tokat ilimiz sarsılmışken, İstanbul için beka meselesi haline gelmişken hiçbirimizin dönüşüm projelerini önemsiz hale getirme lüksü yoktur” dedi. Afetlere hazırlık konusunun siyaset üstü olduğunu belirten Erdoğan, “Siyasi rekabetten, para hırsından dolayı daha fazla acı çekmek istemiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

SEÇİM SONRASI İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi Ankara Çayyolu’ndaki evinde ziyaret etti. İki liderin 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ilk kez bir araya geldiği görüşme 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı. DHA