Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maskenin ardında aynı yüzler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maskenin ardında aynı yüzler

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maskenin ardında aynı yüzler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünde “Çanakkale’de hangi mücadeleyi verdiysek bugün de sinsi saldırılara karşı benzer duruş sergiliyoruz” dedi. Erdoğan, “Türkiye’nin son 10 yılda maruz kaldığı her hadisede maskeler kalktığında ardında aynı yüzler var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü için Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, “Tarihte eşine nadir rastlanır destanla Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanlarımızı rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bu kahraman orduya önderlik etme şerefine nail olan komutanlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi. Erdoğan, “Çanakkale’de hangi mücadeleyi verdiysek bugün de farklı görünümler ve araçlar altındaki sinsi saldırılara karşı benzer bir duruş sergiliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ZULMEDENLER BUNLAR’

Ülkenin son 10 yılda maruz kaldığı her hadisenin gerisindeki maskeleri kaldırdıklarında aynı yüzleri gördüklerini söyleyen Erdoğan “Terör örgütlerini sınırlarımıza yığıp bizi istiklalimizle sınayanlar bunlardı. Üzerimize darbecileri salanlar bunlardı” dedi. Milletin zenginliği olan farklılıkları, fay hatları haline dönüştürmeye çalışanların da aynı yüzler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Kalkınma hamlelerimizi boşa çıkarmak için üretim ve istikrarımızı sabote edenler, demokrasi atılımlarımızı parçalayıp milletimize zulmedenler bunlardı” diye konuştu.

‘FITRAT DEĞİŞMEZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Asırlarca yürüttükleri maddi ve manevi yıkım çabaları sonunda Türk’ün fıtratının değişeceğini sananlar, ruhun aynı ruh olduğunu görüp anladılar” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “Çanakkale destanından alacağımız çok önemli dersler olduğuna inanıyoruz. Birlik beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkı sahip çıktığımızda yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek. Rabbimden ülkemizi ve milletimizi gizli ve aşikar her türlü beladan, afetten, tehditten muhafaza etmesini diliyorum.” DHA

Haberin Devamı