Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizle aramızı açacaklarını sanıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizle aramızı açacaklarını sanıyorlar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizle aramızı açacaklarını sanıyorlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, alım gücünü artırmak için adımlar attıklarını belirterek “Öncelik enflasyonu düşürmek. Enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali eriyip gidiyor” dedi. Erdoğan, “Geçici sıkıntıları asırlık hedeflerin önüne koyarak milletimizle aramızı açacaklarını sanıyorlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün Aksaray ile Yozgat mitiglerinde noktayla beraber silelim seçmenlere seslendi. Verdikleri sözleri hep yerine getirdiklerini söyleyen Erdoğan, “Üretimde, büyümede tarihimizin en iyi seviyesini gördük. Savaşların, krizlerin olumsuz etkilerini göğüslüyoruz. Can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ile boğuşuyoruz” dedi. Erdoğan, “Tüm emeklilerimize 5 bin lira ödeme yaptık. Yılbaşında emeklilerimizin maaşını yüzde 50 artırdık, ikramiyelerini yüzde 50 artırdık” dedi.

Haberin Devamı

‘DİPSİZ KUYU MİSALİ’

Önceliğin enflasyonu düşürmek olduğunu söyleyen Erdoğan “Yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmesiyle elimiz rahatlayacak. Enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali eriyip gidiyor. Alım gücündeki düşüşü telafi için adımlar atıyoruz” diye konuştu. Erdoğan, “Ülkemizin gücünden rahatsız olanlar, muhalefeti de kullanarak milletimizi karamsarlık bataklığına sürüklemek istiyor. Geçici sıkıntıları asırlık hedeflerin önüne koyarak milletimizle aramızı açacaklarını sanıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘2 KAT BÜYÜTECEĞİZ’

Geçmişte Türkiye’yi 2023’e hazırladıkları gibi şimdi de fazlasını yaparak Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Türkiye’yi 2 kat daha büyüteceğiz” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “Sadece belediye başkanları seçmekle kalmayacaksınız, diğer mücadelelerimizde de işimizi kolaylaştıracaksınız. Bayram gelmeden 31 Mart’ta milli irade bayramını birlikte kutlayacağımıza inanıyorum. Pazar gününe kadar durmak yok, yola devam.” DHA

Haberin Devamı