Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Muhalefet yatırım yapmadı' deyip duyurdu: İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Muhalefet yatırım yapmadı' deyip duyurdu: İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Muhalefet yatırım yapmadı' deyip duyurdu: İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz

İzmir mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Muhalefet İzmir'e yatırım yapmadı. İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz.' dedi. Erdoğan, CHP'nin durumuna dikkat çekerek, "Özgür efendi, Türk filmindeki 'Mazlum' karakterine döndü. Her canı sıkılan, her kafası bozulan gelip kendisine tekme tokat dalıyor." dedi. Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince İzmir'de düzenlenen mitingde konuştu. Gündoğdu meydanında 100 bin kişi olduğunu belirten Erdoğan, 'İzmir'in yaralarını sarmaya az kaldı, durmayacağız. İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz.' dedi. Erdoğan muhalefete tepki gösterirken, 'Sabah erken kalkan, eline mikrofonu önce alan Özgür efendiden rol çalıyor. Bay Kemal’in ahı tutmaya başladı demek. Bir de tutmayın küçük enişteyi karakteri var. Ülke bunların eline kalsa facia olur.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sevgili İzmirliler, değerli gençler sizleri en kalbi duygularım ile selamlıyorum. Milli mücadelenin zafer şehri. Ege'nin incisi İzmir'de sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İzmir'in yaralarını sarmaya az kaldı. 20 gün durmak yok. 31 Mart akşamı İzmir bir başka güzel. İzmir eser ve hizmet fukaralarından yakasını kurtaramadı. İzmir hep yerinde saydı.

GİZLİ ANLAŞMALAR YAPTILAR

Türkiye en büyük demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla büyürken İzmir hak ettiğinden yerel yönetimler açısından çok azını aldı. Yüzlerine Atatürk maskesi takıp yan gelip yattılar. Terör örgütleriyle gizli saklı anlaşmalar yaptılar. Kendi içlerinde çıkar kavgasına tutuştular. Çantada keklik gördükleri iradenizi açık artırmaya çıkardılar. Bu seçimlerde sizlerin oyuyla seçilenlerin yarın nerede olacağını biliyor musunuz?

Haberin Devamı

GİZLİ ANLAŞMALAR YAPTILAR

Türkiye en büyük demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla büyürken İzmir hak ettiğinden yerel yönetimler açısından çok azını aldı. Yüzlerine Atatürk maskesi takıp yan gelip yattılar. Terör örgütleriyle gizli saklı anlaşmalar yaptılar. Kendi içlerinde çıkar kavgasına tutuştular. Çantada keklik gördükleri iradenizi açık artırmaya çıkardılar. Bu seçimlerde sizlerin oyuyla seçilenlerin yarın nerede olacağını biliyor musunuz?

CUMHUR İTTİFAKI ŞEFFAF

Cumhur İttifakı bu konuda gayet şeffaftır. Belediye meclis üyeliklerinde kimin hangi partiden oldukları belli. CHP'nin DEM'lendiği müttefikleriyle böyle bir ilişki var mı?

BAY KEMAL'İN AHI TUTTU

CHP'nin başında güya bir genel başkan var. Sabah erken kalkan, eline mikrofonu önce alan Özgür efendiden rol çalıyor. CHP'nin başındaki genel başkanın varlığı yokluğu belli değil. Gelen giden posta koyuyor. Biz siyasetteki tecrübemizle Özgür efendiye birtakım tavsiyelerde bulunabiliriz. Fikrimizi kendisine verip zai etmek istemiyoruz. Özgür efendi, Türk filmindeki 'Mazlum' karakterine döndü. Her canı sıkılan, her kafası bozulan gelip kendisine tekme tokat dalıyor. Bay Kemal'in ahı bunları tuttu.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA 'TUTMAYIN KÜÇÜK ENİŞTEYİ' KARAKTERİ VAR

Bir de İstanbul'da 'tutmayın küçük enişteyi' karakteri var. Zaten yarım gün mesai yapıyor. Muhalefetin kifayetsizliği yüzünden Türk siyasetinin geldiği hale bakın.

SADECE MUHALEFETİ DEĞİŞTİREMEDİK

Ülkemiz adına samimi olarak üzüntülüyüz. Türkiye'de son 21 yılda her şeyi değiştirip, geliştirdik. Her konuda ülkemize çağ atlatacak işler yaptık. Bu süreçte sadece muhalefeti değiştiremedik.

KENDİLERİNİ MİLLETİN ÜSTÜNDE GÖRÜYORLAR

Dün de kendilerini milletin üstünde görüyor insanımıza tepeden bakıyorlardı. Bugün kendi mensupları dahil herkese aynı nobranlıkta davranıyorlar. Bugün terör örgütlerinin uzantılarıyla kent uzlaşısı adı altında gizli saklı işler çeviriyorlar. Şu Körfez'in haline bakın. İzmir gibi bir şehrimiz buna layık mı? Kibirlerinin üstünü taklitçilikle örtmeye çalışıyorlar. Muhalefet salkım saçak da olsa hamd olsun biz bu ülkenin önüne Türkiye Yüzyılı gibi bir vizyon koymayı başardık.

BİZDE KİBİR OLMAZ

Amacımız Türkiye'nin diplomasisiyle, ekonomisiyle, ordusuyla, sanayisiyle, tüm zenginlikleriyle dünyanın en ileri ülkeleri arasındaki hak ettiği yeri almasını sağlamaktır. Programlarımızı kararlılıkla uygulayıp, hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Yüzümüze hakikatleri haykırın, haykırın ki hatamızı görüp kendimizi düzeltelim. Bizde kibir olmaz. Sadece eser, çalışmak, hizmet olur. Biz kendimize işte bu kadar güveniyoruz. Bugün burada sizlerin karşısına tek bir amaçla çıktık.

Haberin Devamı

ALANDA 100 BİN KİŞİ VAR

Bugün burada, Gündoğdu Meydanı'nda 100 bin kişi var. İzmir'in yatırım eksikliklerini en kısa zamanda tamamlayarak şehrimizin kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz. Belediyecilik bizim işimiz.

KİMSENİN HAYAT BİÇİMİ İLE DERDİMİZ YOK

21 yıldır tek başımıza iktidarız, başka niyetimiz olsa ortaya çıkardı. Kimsenin hayat biçimi ile derdimiz olmadığını akıl ve vidan sahibi herkes görmüştür. Kazananın İzmir olmasını diliyoruz.

İZMİR BELEDİYESİ KAÇ TANE YURT YAPTI?

Milli irade bayramını en coşkulu kutlayacağımız yerlerden biri inşallah İzmir olacaktır. Bizde boş laf yok, icraatlar ile konuşuyoruz. Bu muhalefet ne yaptı? İzmir Belediyesi kaç tane yurt yaptı? Duydunuz mu, gördünüz mü? 115 adet spor tesisi inşa ettik. 17 milyar lira sosyal yardım sağladık. 2060 yataklı Bayraklı Şehir Hastanemiz olmak üzere 129 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. 21 bin konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. İktidara geldiğimizde 6 adet atık su arıtma tesisi varken bugün 70 adet su arıtma tesisi oldu. Ulaştırmada 618 kilometre bölünmüş yol yaptık. Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yolu dahil olmak üzere İstanbul-İzmir Otoyolu'nu hizmete açtık. 2520 metre uzunluğundaki Konak Tünelini kazandırdık. İzmir Çevreyolunu da bitirdik, yeni çevre yolları da yapılıyor. Biz İzmir'i CHP zihniyetine bırakmayacağız, gerekenleri merkezi yönetim olarak yapacağız.

Haberin Devamı