GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Protesto değil, terör kalkışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Protesto değil, terör kalkışması

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Protesto değil, terör kalkışması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve aynı partiden isimlerin hapis cezalarına çarptırıldığı Kobani davasını değerlendirdi. Erdoğan “6-8 Ekim hadisesi asla bir protesto gösterisi değil, 37 insanımızın vahşice öldürüldüğü bir terör kalkışmasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni programına katıldı. Erdoğan konuşmasının başında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek ülkeye başsağlığı diledi. Kura töreni ile birlikte hakim, savcı sayısının 25 bine yaklaştığını belirten Erdoğan, “Adalet sisteminin kusursuz işlemesinin öncelikli şartı, nitelikli, yetişmiş ve yeterli personeldir” dedi.

Haberin Devamı

‘ENSELERİNDE OLACAĞIZ’

Kanuni düzenlemelerle hukuk devletini güçlendirdiklerini söyleyen Erdoğan, “Hukuk sistemimize sirayet etmiş, adaletin tecellisi önünde engel teşkil eden vesayet araçlarını tek tek ortadan kaldırdık” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Her mahkeme kararı sonrasında ‘Hak yerini buldu’ anlayışı ne kadar güçlenirse toplum da kendini o derece emniyette hisseder” diye konuştu. Darbecileri yargıladıklarını söyleyen Erdoğan şöyle dedi: “Son FETÖ’cü hain de yargıya hesap verene kadar enselerinde olacağız.”

‘ALTINI ÇİZMEK İSTİYORUM’

Türkiye’de antidemokratik veya gayrimeşru yollara tevessül edenlerin varacağı yerin mahkeme salonları olacağını söyleyen Erdoğan, “6-8 Ekim olaylarıyla ilgili birkaç gün evvel açıklanan mahkeme kararlarını da bu zaviyeden değerlendiriyoruz” dedi. Erdoğan “Burada bir gerçeğin altını öncelikle çizmek istiyorum. 6-8 Ekim hadisesi asla bir protesto gösterisi değil, 37 insanımızın vahşice öldürüldüğü bir terör kalkışmasıdır” diye konuştu. DHA

Haberin Devamı