Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rehine takası için sürekli görüşme halindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rehine takası için sürekli görüşme halindeyiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rehine takası için sürekli görüşme halindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile ortak basın toplantısında, "Filistin meselesinde Cezayir'in kararlı duruşunu takdir ediyoruz. Savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını kabul etmiyoruz. Hastane, ibadethane, okul gibi mekanların hedef alınması, halkın göçe zorlanması barbarlıktır" ifadelerini kullanarak, rehine takası için sürekli olarak çalışıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sayın cumhurbaşkanı, aziz kardeşim sayın bakanlar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum 2020'deki ziyaretimin ardından yeniden bulunmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Şahsıma gösterilen hüsnü kabul dolayısı ile kardeşime teşekkür ediyorum.

Sayın Tebbun'la yüksek düzeyli konseyin kuruluşuna karar vermiş ilk toplantıyı Ankara'da yapmıştık. Bugün konseyin ikinci toplantısını yaptık, verimli görüşme gerçekleştirdik. Hayata geçirilecek projelerin yakın takipçisi olacağız.

Türkiye ve Cezayir asırlardır süren dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip. 5,3 milyarlık ticaretin 6 milyar yakalamasını hedefliyoruz. 10 milyarlık ticarete de gayretlerimizi artırarak inşallah başaracağız. Tercihli ticaret anlaşmasının bizlere yardımcı olacağına inanıyorum. Sayın Tebbun'un çabalarını izliyoruz. Şirketlerimizin en büyük yatırımcı ve istihdam sağlayıcı olması ile iftihar ediyoruz.

Haberin Devamı

Cezayir'in ülkemizdeki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz. Cezayir'in altyapı yatırımlarında şirketlerimizin olması gurur vericidir. Enerji ve yenilenebilir enerjideki ilişkileri yeni ortaklıklarla çeşitlendirmeyi arzu ediyoruz. Doğal gaz sözleşmesi bunun güzel bir örneğini gösterdi. Savunma sanayisinde de potansiyeli görüyoruz ve bu alanda neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Kültür merkezlerinin açılması için çalışmalarımızı hızlandırdık.

İSRAİL SALDIRILARINI KABUL ETMİYORUZ

Filistin'deki insani dramı da konuştuk. Cezayir en güçlü desteği veren ülkelerden. Filistin meselesinde Cezayir'in kararlı duruşunu takdir ediyoruz. Savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını kabul etmiyoruz. Hastane, ibadethane, okul gibi mekanların hedef alınması, halkın göçe zorlanması barbarlıktır.

Önceliğimiz ateşkes ve insani yardımların bölgeye intikalidir. Sürece gereken katkıyı sunuyoruz. Filistin devletinin tesisi artık kaçınılmazdır. Elimizden geleni yapacağız bunun için. Adil bir barış için bölge ülkelerle garantör ülke olarak elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu açıkladık.

Haberin Devamı

13 imza attık. Türkiye ve Cezayir için hayırlı olsun. ilişkilerimizde ilave adımlar konusunda çabalarımızı sürdüreceğiz.

"REHİNE TAKASI GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR"

Katar ile süreci devam ettiriyorlar. Temennim odur ki bunun neticesini alırız. Beklentimiz olumlu neticeler almak.