Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinsi niyetleri boşa düşürmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinsi niyetleri boşa düşürmekte kararlıyız

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinsi niyetleri boşa düşürmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in yüzüncü yılında 85 milyonu kucaklaştırmak istediklerini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin ordu ile milletin arasını açmayı başaramadığını söyleyen Erdoğan, “Bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşürmeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı ve Hava Harp Okulu Komutanlığı’nın diploma ve sancak devir teslim törenlerinde konuştu. Sözlerine Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını anarak başlayan Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünü vesile kılmak suretiyle 85 milyon olarak büyük bir kucaklaşmayı gerçekleştirelim istiyoruz” dedi. Erdoğan, “Her konuda aynı düşünmesek, aynı görüşleri paylaşmasak dahi, aynı yöne bakmayı başarabilmeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DARBELERE TAHAMMÜL YOK

15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri eğitimdeki değişiklikleri hatırlatan Erdoğan, “Hayata geçirdiğimiz reformlar hamdolsun meyvesini vermiştir” dedi. Türkiye’nin darbelere tahammülü olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Vatana hizmet, görevini en iyi şekilde yapmakla olur. Bu anlayışın kök salmasıyla devlet kurumlarının artık başarılarıyla gündeme geldiğini görüyoruz” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti: “Ordumuzla halkımızın arasını açmayı hedefleyen 15 Temmuz ihaneti, bu açıdan da başarısız olmuştur. Bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşürmeye devam edeceğiz.”