Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye- Sırbistan İş Forumu'nda duyurdu: Hedefimiz 5 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye- Sırbistan İş Forumu'nda duyurdu: Hedefimiz 5 milyar dolar!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye- Sırbistan İş Forumu'nda duyurdu: Hedefimiz 5 milyar dolar!

Türkiye- Sırbistan İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün Sırbistan'dan ülkemizi ziyaret edecek turist sayısının ilk kez 300 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Bu sayının Türkiye'den de 150 bin olmasını bekliyoruz.' dedi. Erdoğan, 'Sırbistan ile ticaret hacmi hedefimiz 5 milyar dolar.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda konuştu. Sırbistan ile ticaret hacminin rekor kırarak 2 milyar dolara yaklaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırbistan ile ticaret hacmi hedefimiz 5 milyar dolar." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ticaret hacmimiz rekor kırarak 2 milyar dolara yaklaştı. Sırbistan'daki firmalarımız bin 300'ü aştı. Sırbistan'da faaliyet gösteren yatırımcılarımızdan desteğini esirgemeyen değerli dostum Vucic'e bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sırbistan ile ticaret hacmi hedefimiz 5 milyar dolar.

Bizler de Sırbistan'ın kalkınmasına destek vermeyi sürdüreceğiz.

"İŞBİRLİĞİMİZİ ARTIRACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

İşbirliğimizi geliştirecek bir dipğer alanda müteahhitliktir. Müteahhhitlik firmalarımız önemli projelere imza atıyor. Projelerin 48'inin 2018 ve sonrasında hayata geçirildiğine dikkat çekmek istiyorunm. Sırbistan'la önümüzdeki dönemde bu alandaki işbirliğimizi de artıracağımıza inanıyoruz.

Haberin Devamı

KİMLİK İLE SEYAHAT DÖNEMİ

Sırbistan'a artık kimlik ile seyahat edilebilecek. Kimlikle seyahat, orman yangınlarıyla mücadele, ileri teknolojiler, medya ve iletişim alanlarda toplam 7 anlaşmayı bugün imzaladık."