Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4. Olağanüstü Büyük Kongre mesajı: Yeni yüzlerle partimiz güçlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4. Olağanüstü Büyük Kongre mesajı: Yeni yüzlerle partimiz güçlenecek

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4. Olağanüstü Büyük Kongre mesajı: Yeni yüzlerle partimiz güçlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Ankara Spor Salonu önünde yaptığı açıklamada, "Yeni yüzlerle partimiz güçlenecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Ankara Spor Salonu önünde vatandaşlara hitap etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Aziz kardeşlerim, kıymetli yol arkadaşlarım, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Banketimize hoş geldiniz.

85 vatandaşımızın her birine selamlarımızı iletiyorum. Bugün çok özel bir gün. Bugün istisnai bir gün. Bugün partimiz için müstesna bir gün. Bugün Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün.

Yeni bir döneme, yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz.

Toplam 10 tane büyük kongre yaptık. Birileri gibi sandalyelerin havada uçuştuğu atmosferde değil, kardeşlik içinde ihya ettik. Bakın burada sandalyeler havada uçuşmuyor. Burada muhabbet var. Her bir kongremizden güçlenerek çıktık. Bundan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Kongremizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim bizi milletimize karşı mahcup etmesin.

Haberin Devamı

14-28 Mayıs seçimlerinde 22 yıllık tarihimizde 17. seçim zaferimize imza atmış olduk. Durmak yok, hep beraber yürüdük.

Milli iradeye gölge düşürmedik.

 

Bu topluluk hamdolsun birbirinden kopmadı. İhanet edenler olmadı mı, oldu. Onlar yoluna biz de yolumuza.

Dava kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Seçimlerle birlikte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizden bir kez daha onay aldı.

6'lı masa dediler, 16'lı masa, 116'lı masa dediler. Ne oldu? Bak şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Başkanlarının parlamentoda olmadığı 6'lı masa. Cumhur İttifakı parlamentoda. Biz de vakit kaybetmeden Türkiye Yüzyılı'nın inşası için çalışamaya devam ettik. Aba altından sopa gösterenlere prim vermiyoruz. Bizim her başarımız ülkemizin başarısıdır, milletimizin başarısıdır.

AK Partili olarak bizler çok büyük bir aileyiz. Bu aile farklı, ailenin kutsiyetine inanmış bir aile. Bu dava ülkeye ve millete hizmet davasıdır. Bu dava evlatlarımıza güçlü ve müreffeh Türkiye bırakma davasıdır.

Yorulsak da hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Kalbine girmediğimiz tek bir insanımızı bırakmadan koşacağız, koşturacağız. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere hazırlanacağız. 31 Mart'ta da inşallah AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ipi yine göğüslemeye hazır mıyız? 31 Mart için kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4. Olağanüstü Büyük Kongre mesajı: Yeni yüzlerle partimiz güçlenecek

TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

Ankara Spor Salonu’nda yapılan kongrenin ana sloganları “Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri” ve “Cumhuriyet’in yüz akı, Türkiye’nin yüz akı” olarak belirlendi.

EĞİTİMDE 'MÜLAKAT' TARTIŞMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri içerisinde mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini söylüyor. Ben en önemli meslek öğretmenliktir diyorum. Öğretmenliği kutsal bir meslek olarak görüyorum. Mülakatın öğretmenlik için gerekli olması gerektiğini düşüyorum. Torpil olmayacak kimse kimseyi bilmeyecek. Hala endişesi olanların önerisini de dahil edelim dedik. Ben öğretmenliği önemsiyorum.

OKUL YEMEKLERİ TARTIŞMASI

Altyapının hazırlanması gerekiyor, sayı artacak.

Haberin Devamı

BAKAN KACIR: TÜRKİYE OYUN KURAN BİR ÜLKEDİR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin terörle mücadelesi büyük kararlılıkla devam edecek. Ülkede huzuru, güveni hakim kılmak için canla başla çalışıyoruz. Terörle mücadeleyi başkalarından talep edilen sistemlerle değil kendi geliştirdiğimiz milli savunma sistemleriyle yapıyoruz. Sınır ötesi harekatlarda da milli savunma sistemleri Mehmetçiği müdafaa ediyor. Türkiye'nin bu mücadelesi son terörist pişman edilene kadar devam edecek. Biz kendi kararlarını kendi alan bir ülkeyiz. Türkiye oyun bozan, oyun kuran bir ülkedir. 85 milyonun güveni için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

"BİZİM ODAĞIMIZ TERÖRLE MÜCADELE"

Bizim odağımız terörle mücadele. Biz bu mücadelede ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. SİHA dediğimiz bir robot uçaktır. Kaynağı bizdedir, ne kadar istersek o kadar üretiriz. Hedefimizin teröristler olduğunu tüm dünyaya ilan ettik. Biz harekatın neticesine odaklanmış durumdayız. Burada da inşallah en etkin şekilde alacağımız hareket ile tüm paydaşlar el birliğiyle gerçekleştiriyor. Milletimizin geleceğine kast eden hiçbir güce seyirci kalmayız. Bu odak noktasında Türkiye adımlarını atıyor, atmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Onlarca Togg'u Türkiye gerçekleştirebilecek kabiliyete sahip. Türkiye sadece savunma sanayinde değil sivil alanlarda da başarılarını ortaya koyacak seviyesindedir. Türkiye'nin teknoloji üssünde açılış gerçekleştirdim. Togg'un akıllı kameralarını üreten yerdi. Önümüzdeki dönemde bu girişim pek çok dünya markasına kamera ihraç ediyor olacak. 5G projelerinde milli projeler ortaya koyabileceğiz. Burada mutlaka 5G altyapısında yerlileştirme yapacağız. Türkiye raylı sistemlerde önümüzdeki dönemde yüksek hızlı trenleri de kabiliyetine ekleyecektir.

Son 20 yılda atılan adımlar önümüzdeki dönemde meyvelerini vermeye başlayacak. Tüm sektörlerde hızlı yükselişin çıkması anlamında üstümüze düşeni yapmaya başlayacağız.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN VERECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VAR'

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Emeklilerin kendi maaşlarıyla ilgili beklentileri var. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Bu teknik çalışmayla alakalı. Süreyle ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama iyi bir düzenleme getireceğiz inşallah. Burada önemli olan emeklinin alım gücünü artırmak.

EMEKLİYE İKRAMİYE OLACAK MI?

Bu Cumhurbaşkanımızın inisiyatifinde olan bir karar.

Bugünkü konuşma her açıdan çok önemli.

Muhalefette hep bir değişimden bahsediliyor ama onu bile yapmakta zorlanıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği çok önemli mesajlar var, her açıdan önemli bir konuşma olacak.

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan, kongre salonundaki atmosferi ve son bilgileri aktardı:

40 bin kapasiteli Ankara Arena Spor Salonu, saat 08.00'den itibaren tamamen doldu. Salonun içinde ve dışında toplam 100 bin katılımcı olacak. Türkiye'nin dört bir yanından izleyicilerin geldiğini görüyoruz. Partiyi 2024 yerel seçimlere taşıyacak kadroların belirlenmesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta boyunca listeleri belirlemek için çalıştı. Dün akşam çok geç saatlere kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan MKYK'yı belirlemek üzere çalışmalarını gerçekleştirdi.

MKYK 110 kişiden oluşuyor, burada kapsamlı bir değişim olacak. O isimler arasında netleşenler var. Örneğin Metin Tarhan, Hayati Yazıcı gibi isimler yer alacak. Toplumun çok farklı kesiminden isim de listede yer alacak.