Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2. tur çağrısı! 'Oylarımızla Türkiye Yüzyılı'nı başlatalım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2. tur çağrısı! 'Oylarımızla Türkiye Yüzyılı'nı başlatalım'

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2. tur çağrısı! 'Oylarımızla Türkiye Yüzyılı'nı başlatalım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2. tur için çağrıda bulunarak, "Oylarımızla Türkiye Yüzyılı'nı başlatalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaşımı şu şekilde:

Haberin Devamı

Milletimin her bir ferdine sesleniyorum: Sensiz Olmaz!

Yarın, Büyük Türkiye Zaferi için hep beraber sandığa gidelim. 14 Mayıs'ta Meclis'te tecelli eden iradeyi bu kez çok daha güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanlığına yansıtalım.

Oylarımızla Türkiye Yüzyılı'nı başlatalım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

(Gabar petrolü ve Karadeniz gazı) Yeni müjdeler yakın. 21 yıldır Türkiye'de bunların iktidar gibi bir şeyi olmadı. Bunlar daha çok bekleyecek. Berat Bey'in döneminde sondaj gemilerinden alım yaptık. Sondaj gemileriyle kendi kendimize yeter hala geldik. Önce 2 sondaj gemimiz vardı, 1 sismik araştırma gemimiz vardı. Bunları 4'e 5'e çıkardık. Sismik araştırmayı artırdık. Bunları elde edince daha rahat hareket eder hale geldik. Bu sondajlarla doğalgazı bulduk. Rezerv çok önemli. Azerbaycan'ın konumu farklı.

Haberin Devamı

Hazar'a varıncaya kadar onların rezerv konusu var. Ordu ve Rize olayımız var. Birisinde petrol birisinde doğalgaz olayı var. Rezervi iyi yakalarsak çok farklı potansiyele ulaşacağız. İlk 1 ayı ücretsiz yaptık. 1 yıl boyunca 25 metreküpü ücretsiz vereceğiz. Cumhurbaşkanının hediyesidir diye not düştü arkadaşlar altına. Batı Karadeniz'deki aramalarımızı Orta ve Doğu Karadeniz'e de kaydırdık. Ordu ve Kastamonu açıklarında aramalarımız var. Ordu tamam. Şehit Aybüke Yalçın2da en büyük keşfimizi yaptık. Günlük 100 bin varil üreteceğiz. Şuan 20 bin varil. Petrol aradığımız bu dağlarda teröristler kol geziyordu. Bunlar yüzünden bu çalışmalar yapılamıyordu.

"MECLİS ÇALIŞMAYA BAŞLAYINCA YASAL DÜZENLEMELERİ HIZLICA YAPACAĞIZ"

Aile ve Gençlik bankamızı kurduk. Bay bay Kemal'in salladığı gibi olmuyor bu işler. Önce kaynağı bulacaksın. Biz bulduk. Meclis çalışmaya başlayınca yasal düzenlemeleri hızlıca yapacağız. Banka vasıtasıyla ev hanımlarına emeklilik olmak üzere ailelerimize farklı destekler sağlayacağız. 150 bin TL 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi sunacağız. Vatandaşımızdan sadece onay bekliyoruz. Vatandaşlarımız 'Yürü Erdoğan' dediğinde adım atacağız. Bizim metodumuz bu. Kılıçdaroğlu'nun metodu ise ortada bir şey yok ama atıyor.

Haberin Devamı

"TOKİ İLE YOĞUN BİR ŞEKİLDE KONUT İNŞAATINI DEVAM ETTİRİYORUZ"

Önceliğimiz vatandaşlarımızı fahiş fiyat artışlarına karşı korumak. Kira artışına yüzde 25 sınırlaması getirmiştik. Şimdi de başka alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Adalet Bakanlığı'nın adımları olacak. Konut arzını artıracağız. İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı oldum ve Kiptaş'ı kurdum ve 100 binlerce konut inşa ettik.

Ekrem Bey'e sorun kaç konut inşa ettin? Biz TOKİ ile yoğun bir şekilde konut inşaatını devam ettiriyoruz. Yarısı Bizden kampanyası ile adım attık. Başta İstanbul olmak üzere devam ettireceğiz. Bunları yoğunlaştırmak suretiyle Kanal İstanbul'un her iki tarafında yapılacak konutlar. Burası bizim rezerv alanlarımız. Avcılar sorunlu. Onları bu tarafa taşıyacağız. Bunlar da 'Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız' diyor. Ben temeli attım zaten. Ciddi bir köprünün yapımı devam ediyor.

Haberin Devamı

"ENFLASYONA KARŞI EMEKÇİLERİMİZİ KORUYACAĞIZ"

En düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye çıkardık. Bu rakamı artırma çalışmalarını arkadaşlarımız yapıyor. Bunun süresi Temmuz ayı. Memurlarımızın en düşük maaşını 22 bin TL'ye yükseltme sözünü verdik zaten. EYT'lilerin de tüm haklarını verdik ve vermeye devam ediyoruz. İlk maaşlarını da aldılar, güle güle harcasınlar. Asgari ücret çalışması yapılıyor. Enflasyona karşı emekçilerimizi koruyacağız. Enflasyonu tek haneli rakama yine biz indireceğiz. Başbakanlık dönemimde faizi 4,6'ya enflasyonu da 6,2'ye indirdik. Biz bunu yaptık. Bizim tecrübemiz buna yeter. Bay bay Kemal billboardlara koymuş. Enflasyon düşecek diyor. Nasıl düşecek? Senin böyle bir tecrüben mi var? Gıda fiyatları yaz dönemiyle beraber dengeye kavuşacak. Düşüş de başladı. Emtia fiyatları düşüyor. Girdi maliyetleri azalıyor ve arz artıyor. Fiyatların artırılması için bir sebep görmüyoruz.

İSTANBUL'DA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ

Ben Hakan'la da İlkay'la da konuştum. Birisinden birisini söylersem onların da kulağına giderse üzerim. Fevkalade bir durum olmazsa maça gitmeyi düşünüyorum.

Haberin Devamı

"BU İŞİ HAFİFE ALMAMAK GEREKİYOR"

'Tayyip dede bizim eve çaya gelir misin'... Bugün Esenler'de çok gördüm. Bunların hepsi çok hoş. Halkınızla iç içe oluyorsanız ve zaman zaman evlerine gidiyorsanız sizleri tanıyorlar. O çocukları sevindirmekten daha güzel ne olabilir. Zihinsel devrim diye düşündüğüm ve buradan hareketle bu seçim için çok önemsiyorum. Bizim başlığımız 'Büyük Türkiye zaferi için hep beraber sandığa'. Bu bizim için çok önemli. Bu işi hafife almamak gerekiyor. Bir oyun çok çok kıymetli olduğunu bilmemiz lazım. 'Aman canım bu defa gitmeyelim' demeyelim. Cumhur İttifakı'nı destekleyenlere vatandaşlarıma sesleniyorum. 'Sensiz olmaz.' 28 Mayıs'ta sandığa gidelim.