Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Sen önce İstanbul'daki görevini yap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Sen önce İstanbul'daki görevini yap

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Sen önce İstanbul'daki görevini yap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Bahçelievler'de düzenlenen mitingde yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın Muharrem İnce'ye 'gel' dediğini ancak İnce'nin bunu elinin tersiyle ittiğini söyleyerek, "Kendi arkadaşlarına kumpas kurdular" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultangazi ilçesinde düzenlenen mitingde Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine tepki göstererek, "Etmedik zulüm bırakmadılar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan önce Levent'te Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin açılışında konuşarak, "Pazar gününü de unutmuyorsunuz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" şeklinde konuştu. Ardından Bahçelievler'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ekrem efendi görevini çok iyi yaptı şimdi Van'a gönderiyorlar, oralarda teröristlerin işaretini yapıyorlar karı koca. Bunlar kurdukları masanın etrafında dökülüyor. Sen önce İstanbul'daki görevini yap." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçelievler'de yaptığı açıklamadan satır başları:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bahçelievler’de vatandaşlarla buluştu. Düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan muhalefeti eleştirerek “Türk siyasi tarihinin en büyük mitingi olan Atatürk Havalimanı mitingimiz İstanbul seçimlerindeki tercihini şimdiden ilan etmiştir. İstanbul ne dedi. ‘Türkiye yüzyılı’ dedi. İstanbul terör örgütlerinden medet umanlara karşılık ‘birlik ve beraberlik’ demiştir. İstanbul, koltuğuna kasetle oturanların bu ülkenin yönetimini kasetle ele geçirme operasyonlarına geçit vermemiştir.

İstanbul tefecilere ülkesini teslim etmek isteyenlere, ‘istiklal ve istikbal’ diyerek mukabelede bulunmuştur. Londra tefecilerinden 300 milyar dolar alacakmış. Buna inandınız mı? Bay bay Kemal sen avucunu yalarsın. Tefeci tefeciye kuruş vermez. Esrar eroin kaçakçılarından götürdüğü paralarla Londra tefecilerinden para alacak. Bu ne menem iştir. Bunun yanındaki akıl hocalarından da yoğurt olmaz. Tefeci böyle kalkıp da kül yutar mı? İstanbul evlatlarının geleceğini örgütlerin, sapkın akımların eline bırakmak isteyenlere eyvallah etmemiştir” ifadelerini kullandı.

“Günlerdir tehditler, şantajlar, kasetler havada uçuşuyor”

Haberin Devamı

Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Bunlar kurdukları masanın etrafından dökülüyor. Öyle bir faşizm iklimi oluşturdular ki kendi içlerinde bile en küçük ayrılığına tahammül edemiyorlar. Masadaki hanımefendinin ‘kumar masası’ diyerek oradan kalktığında başına gelenleri gördünüz. Bir önceki sesçimde bizimle yarışan isme yapılanları gördünüz dimi? Günlerdir tehditler, şantajlar, kasetler havada uçuşuyor.

Sonunda ne oldu adaylıktan çekilmek zorunda kaldı. 2018 yılında bu kişi ile Cumhurbaşkanlığı yarışı yaptık. Ne oldu şimdi? Muharrem Bey'e ‘tekrar gel’ diyorlar. Muharrem Bey de tabii elinin tersi ile bunları itti. Çünkü burada yapılan bazı kalleşlikler var. Onları tabii şimdi bilemiyoruz. Kalkıp sulu şakalar yapar gibi masaya çağırıyorlar. Gerekli cevabı o da kendilerine verdi.

Haberin Devamı

Biz yarışırken kendisi ile ilgili ne kaset ne başka bir iddia gündeme gelmedi. Ne zaman ki Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip oldu, hepsi yaşandı. Tek başına bu tablo bile ülkede kaset kumpaslarının gerisindeki silueti görmeye yeter. Başka numaralar da dönüyor. Bu numaraların arkasında FETÖ var. FETÖ'cülerin oyunu bu. Bu oyunu şimdi de Muharrem Bey’e oynadılar” şeklinde konuştu.

“Meğer kendi arkadaşlarına kurdukları kumpası anlatıyorlarmış”

CHP’nin geçmişinin de kirli olduğunu aktaran Erdoğan, “Siyaseti böylesine çirkinleştirenlerin ülkeye temiz yönetim vaadi kadar gülünç bir şey olabilir mi? Bunlar taktiği FETÖ’den aferini Batı'daki tefecilerden bekliyor. Kader ortağı olarak kendilerine topladıkları partileri seçtiklerini sanıyorlar. Ancak bay bay Kemal kendine kader ortağı olarak terör örgütlerini ve onları iplerini ellerinde tutanları seçmiş. Bunların yerli ve milli hassasiyetlerinin olmadığını zaten biliyorduk, ama bu derece gözlerini karartmalarını beklemiyorduk. ‘Artık bu kadarı da olmaz’ dediğimiz ne varsa hepsini yaptılar.

Haberin Devamı

Sürekli değiştiğini söyleyen bay bay Kemal ve kader ortakları artık gerçek yüzlerini gizleyemiyorlar. Günlerdir bazı kasetlerin nasıl montaj, nasıl uydurma, nasıl yapay zeka ürünü olduğunu anlatıp duruyorlar. Biz de ‘Bunların derdi ne?’ diye merak ediyorduk. Meğer kendi arkadaşlarına kurdukları kumpası anlatıyorlarmış. Bir de ülkemizin uluslararası çıkarların zarar vermeye kalacak kadar yüzsüzleşiyorlar.

Kendi ortakları bir hanımefendiyi üç günde canından bezdirenlerin eski adaylarını şantajla çekilmek zorunda bırakmalarına niçin şaşırıyoruz. Terör örgütleri ile ortaklık kuranların, insanların haysiyet cellatlığına soyunmalarının neyine şaşırıyoruz. Ülkenin tüm mille değerlerini yabancılara peş kek çekme sözü verenleri bunun için her yolu kullanmalarının neyine şaşırıyoruz. Eskiler otu çek köküne bak derler. Bay bay Kemal'in kökü ne ki yapıkları farklı olsun” açıklamalarında bulundu.

“Milletimiz bunları emekliye ayıracak”

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “CHP’yi de kurdukları masayı da teslim almış olabilirler. Bazı belediyeleri bir şeklide teslim almış olabilirler, ama milletimiz ülkenin yönetimini onlara bırakmaz. Biz 2002’de iktidara gelirken bu ülkede artık hiçbir şey, artık eskisi gibi olmayacak demiştik. Muhalefet için 14 Mayıs’tan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Milletimiz bunları emekliye ayıracak ve Türkiye yüzyılına layık yeni isimlerin önünü açacak.

Haberin Devamı

14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun. Bunun için seçim gününe kadar daha çok çalışmalıyız. Buradan ayrıldıktan sonra Pazar günü için hala kafası karışık olan bir akrabanızı, dostunuzu bulacaksınız. Kendisine selamımı söyleyin.

Pazar gününün Türkiye Yüzyılı için niçin önemli olduğunu anlatmanızı istiyorum. Her akşam telefonunuzu elinize arayarak ahbaplarınızı arayıp Pazar günü aynı sözü onlardan da almalısınız. Şayet bunu yaparsak Pazar günü bu seçimi Allah’ın izni ile rekor bir oyla bitirmemizin önünde bir mani kalmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Meral hanımı masaya döndüren de, Muharrem İnce'yi adaylıktan çektiren de aynı güçtür"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sultangazi'de yaptığı açıklamadan satır başları:

Sultangazi'yi çok seviyoruz. Pazar günü daha çok seveceğiz. Pazar'a hazır mıyız? Gümbür gümbür sandıkları patlatmaya yürüyor muyuz? Şu anda alanda 50 bin kişi var dediler. Ben Sultangazi'ye ne zaman geldiysem hep böyle gördüm. Burada bir başka heyecan, coşku var. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Atatürk Havalimanı'ndaki mitingin devamını görüyorum.

KARŞIMIZA ÇIKARDIKLARI İSME YAPMADIKLARINI BIRAKMADILAR

Cumhur İttifakı'na verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum. Zulüm 1453'te başladı diyenlere cevabını vermiştir. Seçim günü yaklaştıkça karşımızdaki koalisyon masasının nasıl bir intikam duygusu ile hareket ettiği daha iyi anlaşılıyor. Eskiden kendi partilerinden aday yapıp karşımıza çıkardıkları isme yapmadıklarını bırakmadılar. Daha önce bu yöntemle siyasi partiler ele geçirilmişti. Şimdi de aynı yöntem ile devletin yönetimini ele geçirmek istiyorlar. Meral hanımı masadan kalktığında 3 günde tıpış tıpış döndüren de İnce'yi adaylıktan çektiren de aynı güçtür. Sanmayın ki bu güç Kılıçdaroğlu'dur. Partisini yenilgiden yenilgiye koşturan bir masadır.

'SELO'YU KURTARMAK İSTİYORSANIZ OYU BANA VERİN' DİYOR

Bay bay Kemal seni görünce çöp çukur susuzluğu anlıyoruz. Şimdi ne diyor bakın, Selo'yu kurtaracak. Bunun bir Selo'su var. Selo'yu kurtarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz, diyor. Bu teröristler ile beraber yürüyor bay bay Kemal. Kimlerle 'haydi' diyor, Kandil'in teröristleri ile haydi diyor. Bir yanlışa adım atmayın. Selo Kürt kardeşlerimi sokağa döktü ve 51 kürt kardeşimiz öldürüldü.

Şimdi onu ben kurtarırım diyor. Erdoğan görevinin başında olursa avucunu yalar. 14 Mayıs, Kemal'in bay bay Kemal olacağı gündür. Bay bay Kemal'i CHP'ye genel başkan sonra karşımıza cumhurbaşkanı adayı olarak çıkaranların amacı ayan beyan ortada. Benim milletim 21 yıldır nice senaryoları yırtıp attığı gibi bunu da parçalamaz mı? Bazıları bizden yana olmazsa bunların hışmından kurtulabileceğini mi sanıyor. Kendileri gibi düşünmeyen kendileri gibi yaşamayanları aynı çuvala doldurup üzerlerinden silindir gibi geçmeye kararlılar.

KILIÇDAROĞLU'NUN RUSYA İDDİALARINA TEPKİ

Türkiye Yüzyılı'nın önünü kesmek için onları öne sürenlerle yarışıyoruz. Bütün dergiler kapaklarında Erdoğan gitmeli, diyor. Yav size ne! Bu dergilerin kapağına bunları nasıl yazıyorsunuz. Bunun kararını siz değil benim milletim verir ey batı. Şimdi bay bay kemal Rusya'ya da sataşmaya başladı. Seçimleri Rusya yönlendiriyormuş. Utan utan. Biz de desek ki Amerika, İngiltere, Almanya yönlendiriyor desem ne diyeceksin. Ben bunların ruhlarını okudum. 20 senedir ben bunlarla görüşüyorum, sen bunları nereden tanırsın. Bunlarda yalan bol. Londra'nın tefecilerinden 300 milyar dolar getirecekmiş. Senin gibi yalancıya para vermezler. Cinsini cibiliyetini biliyorlar.

FİYAT FIRSATÇILARINA TEPKİ: HEPSİ SOLUĞU YARGIDA ALACAK

Artık Türkiye'nin potansiyelini kullanabileceğimiz yere geldik. Yatırımlarımız birer birer devreye girmeye başladı. Togg bunlardan biri. Sanıyor musunuz ki Togg dediğimiz bir otomobildir. Üretim modelimizin adıdır Togg. Cambazlar, ahlaksızlar patatesi domatesi 15-20'lara çıkardı. Şimdi 7 buçuk liraya düştü. Şu seçimden sonra sıkıysa bu oyunları yapsınlar hepsi soluğu yargıda alacak. Ülkemizin geleceğini kurarken tabii ki günlük sıkıntılarımız oldu. 1 yıl boyunca doğal gazımızı yüzde 25 düşürerek vermeye karar verdik. Faturalarda bunu göreceksiniz. Her yıl mart nisan gibi ülkemizde patates soğan tartışması çıkarılır. Bunlar tamamen mevsim geçişi ve ahlaksızlıkla alakalı. Şimdi fiyatlar dengesine oturdu. Milletimizin canını yakan hayat pahalılığını görmezden gelmiyoruz. Emekli maaşlarından sosyal yardım ödemelerine kadar her alanda insanımıza nefes aldırıyoruz. Temmuz ayında yine yapacağız, yıl sonunda yine yapacağız.

Gabar'da bulduğumuz petrolle enerji bağımsızlığımızda bir adım daha attık. Bu şekilde ortaya çıkan değeri milletimizin refah seviyesini yükseltmek için kullanacağız. Türkiye büyüyecek Türkiye Yüzyılı'nın yıldızı yükselecek.

Şu Kılıçdaroğlu'nun bir referansı var mı? Olmadığı için her seçimde kaybetti. Benim milletim bunu iyi tanıyor. Şimdi kalkmış 'gel Halil İbrahim sofrasına' diyor. Siz geçmişte yürüdünüz. Bu ne kadar bir sulu şaka.

İstanbul'un belediye başkanı 4 buçuk yıldır ne yaptı? Biz 120 kilometreden suyu getirdik. İstanbul'u çöp dağlarından kurtardık, susuzluktan kurtardık. Bay bay kemal sen İstanbul'u rezil ettik. Senin belediye başkanın herhangi bir şeyde Bodrum'da, kayakta. Bu iş aşk işidir aşk. Sen nesin ki belediye başkanın ne olsun. Ankara öyle İzmir öyle. Pazar günü bunlara öyle bir ders verin ki artık emekliye ayrılsınlar. Bunun görevi sizde. 14 Mayıs'ta yüzde 50'yi geçerek bu işi tamamlamaya var mısınız?

BU YATIRIMLARI YAPAN BİZİZ

Ülkemiz siyasetinin bu tarzını en çok gençlerimizin yadırgadığını biliyorum. Gençlerimizin en büyük şansı eski Türkiye'nin o yoksulluk günlerini yaşamamış olmalarıdır. Yola çıktığımızda söz verdik eğitim dedik sıralara ücretsiz kitapları koyduk. Üniversite sayısı 76 idi şimdi 208 üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Aynı zamanda sağlık alanında da bu adımları attık. Eskiden öyle her ilde dev şehir hastaneleri yoktu. Ama artık var. Ulaşımda da aynı adımları attık. İşte İstanbul'da Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osmangazi Köprüsü'nü biz yaptık. İstanbul İzmir arası 7 buçuk saate gidiliyordu şimdi 3 saate düştü. Bunları yapan biziz. Bir yere de bir hayrın dokunsun.

Biz gençlerimize hep güvendik. İnşallah Türkiye Yüzyılı şafağa söktükten sonra emaneti teslim edeceğiz. Pazar günü sandığa sahip çıkın. Yatırım yapan tüm insanlarımıza sesleniyorum, elinizdekine sahip çıkmak için sandığa sahip çıkın. Şehit yakınlarımıza sesleniyorum; ezanınıza bayrağımıza şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak için sandığa sahip çıkın. Bu ülkenin tüm bireylerine sesleniyorum Sandığın kazası belki olur ama maliyeti yüksek olur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Levent’te yaptığı açıklamadan satır başları:

Açılışını yaptığımız Barbaros Hayretiin Paşa Camii'nin hayırlı olmasını diliyorum. İşçisinden memuruna ustasından sanatçısına herkese şahsım adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu semtin adı Levent. Acaba neden Levent. Çünkü Barbaros Paşa'nın askerlerinin ismi Levent'ti bundan dolayı semtin adı Levent olarak kaldı. Bize sorduklarında da buraya Barbaros Hayrettin Paşa adı yakışır dedik. Kaptanı derya buradan hareket etti.

Bu semt böyle bir camiye hasretti. Kısa zamanda da inşası gerçekleşti. 750 milyon liraya bitirildi. Rabbim camimizin içinden cemaati minaresinden ezanı eksik etmesin.

Osmanlı denizciliği Barbaros Paşa zamanında zirveye çıkmıştır. Türk denizciliğinin abide ismi Barbaros Paşa'yı şükranla yad ediyorum. Adını yaşatmak üzere inşa ettiğimiz camiyi onun mirasına hem de şehrimizin kültürel dokusuna uygun yapıda olduğunu görüyoruz. Denizcilik temalarından yola çıkılmıştır.

Camimizde toplamda 20 bin kişi aynı anda ibadet edebilecektir. Atölyeleri kütüphanesi ve kafeteryası ile her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştür. Camimize sahip çıkan, bu eseri ihya eden kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Pazar gününü de unutmuyorsunuz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.