Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Filistin çatışması çerçevesinde atılacak adımlar için Guterres ile görüştü. Erdoğan, bu görüşmenin ardından Rusya lideri Putin ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede iki lider, İsrail ve Filistin arasındaki kaygı verici çatışmalı sürecin seyrini ve gerilimin yayılmasını önleyici tedbirleri ele aldı. Bölgedeki insani ihtiyaçların karşılanması amacıyla hangi girişimlerin yapılacağı, görüşmede değerlendirildi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, sivil yerleşimlerin hedef alınmasının kaygı verici olduğunu ve bu tür girişimlerin Türkiye tarafından olumlu karşılanmadığını söyledi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye'nin bölgede sükunetin sağlanması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğini de belirtti.

GUTERRES'LE GÖRÜŞTÜ

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsrail-Filistin çatışması çerçevesinde atılabilecek adımların ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin arabuluculuk çabalarıyla masum sivillere yönelik insani yardımların bölgeye ulaştırılması için yapılabilecekler değerlendirildi.

Görüşmede, orantısız saldırıların durumu daha fazla çıkmaza sürükleyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, tarafların itidalle hareket ederek fevri adımlardan uzak durmalarının çok önemli olduğunu ifade etti.