Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik ziyaret! İki lider Nahçıvan'da buluşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik ziyaret! İki lider Nahçıvan'da buluşacak

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik ziyaret! İki lider Nahçıvan'da buluşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan'a gidecek ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek. Azerbaycan'ın Karabağ'daki anti-terör operasyonunun ardından gelen bu görüşme ise kritik öneme sahip.

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk bölgedeki son gelişmeleri Azerbaycan'dan aktardı.

Haberin Devamı

Öztürk'ün değerlendirmeleri şöyle;

Yarın çok önemli mesajlar yükselecek Nahçıvan'dan... Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Nahçıvan'a gidecek. Öğle saatlerinde Nahçıvan'da olması bekleniyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile beraber ikili görüşme gerçekleştirecek. Heyetler arası görüşme olacak.

Elbette pek çok konu başlığı var ama en önemli konu başlıkları; Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlemiş olduğu anti-terör operasyonu masada olacak. Bölgede şu an Ermeni silahlı gruplar silah bırakıyor, geri çekiliyor. İşte bu geri çekilme süreci ele alınacak ve belki de en önemli konu Zengezur Koridoru. Zengezur Koridoru'na ilişkin de masada görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

 Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Fulya Öztürk, 'Bulunduğumuz yer Hocalı Caddesi. Önemli bir yer. Hocalı'da ne olup bittiğini anlatalım... Dün akşam saatlerinde önemli haberler vermiştik CNN TÜRK ekranlarından. Azerbaycan ordusunun Hocalı'da anti-terör operasyonlarına devam ettiğini, Hocalı'ya girdiğini, Rus Barış Güçleri ile beraber orada olduklarının haberini vermiştik son dakika haberi olarak.' dedi.

Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü;

Karabağ'da çok önemli gelişmeler yaşanıyor. 19 Eylül'de Azerbaycan ordusu Hankendi, Hocalı ve Hocavend'i kapsayan o bölgede anti-terör operasyonu başlatmıştı ve bölgede Ermeni silahlı grupların silahlarını bırakıp geri çekilmesi süreci başlamıştı. Öyle de oldu. Dün Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 23 Eylül'e kadar el konulan askeri teçhizatın ve mühimmatın listesi paylaşıldı.

 Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki lokal nitelikteki anti-terör önlemlerinin durulmasının ardından el konulan teçhizatların listesi; 4 adet tank, 1 adet piyade savaş aracı, 2 adet top, 12 adet obüs, 12 adet havan, 468 adet mayın, 956 adet mayın atıcı, 441 adet havan mermisi 22 adet bomba atar, 46 adet bomba atar mermisi, 313 adet hafif silahlar, 66 bin 242 adet mermi, 50 adet füze, 300 adet patlayıcı, 62 adet el bombası, 3 adet fagot füzesi olmak üzere epey uzun liste yayınladı Azerbaycan Savunma Bakanlığı.

Haberin Devamı

KELBECER'DE DE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ bölgesinde yıllardır yasadışı faaliyetlerde bulunan bir şirkete ait depoda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsviçre merkezli Base Metals şirketinin uzun yıllardır Karabağ’da yasadışı faaliyetlerde bulunduğu belirtilerek, “Kalbecer bölgesi topraklarında bulunan ‘Demirli’ bakır-molibden yatağında, uzun yıllardır yasadışı faaliyet gösteren ‘Base Metals’ şirketine ait binaların askeri amaçlarla kullanıldığı tespit edildi. Bölgede yapılan incelemeler sırasında şirketin tesislerinde bulunan depoda büyük miktarda silah ve mühimmat bulunarak ele geçirildi” denildi. (Vahdet AYAZ, DHA)