Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Bu seçimlerden önce yaptığımız son genişletilmiş il başkanları toplantısı olacak. Bundan sonra seçim bitene kadar gece gündüz saha da olacağız, çalışacağız. Ankara, İstanbul, Denizli ve Sivas'ta bütün adaylarımızı milletimize takdim ettik.

31 Ocak'ta tüm adaylarımız bir araya gelecek ve orada manifestomuzu açıklayacağız. Şimdiden tüm belediye başkan adaylarımızın ülkemize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye maruz kaldığı tüm tuzaklara rağmen demokratik hukuk ilkesinden taviz vermemiştir. Seçimlerle ilgili kurumlarımız yargı teminatı altında işlerini başarılı bir şekilde yapmaktadır. Buna rağmen bazı kesimlerin başarısızlıklarını başkalarına yüklemelerine alışkınız. Seçimde YSK'nın önünde oturacağız diyenleri de unutmadık. Ne oldu otuyorsunuz. Ne oldu, esamesi okunmuyor artık.

Haberin Devamı

"MERNİS'TE KAYDI OLMAYAN 375 BİN KİŞİ..."

AK Parti'nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 binini seçmen kütüklerinde kaydını bulamadık. Bir başka ifadeyle partimizin üyesi olan, yüzde 1'lik seçmen kaybımız var. 24 Haziran'da seçmen listesinde olduğu halde şimdi olmayan sayısı 924 bine yakındır. Mernis'te adres kaydı olmadığı için listelerde yer almayan 375 bin kişi var ki teşkilatlarımıza önemli görevler düşüyor. Bu yıl ilk defa oy kullanacak 1 milyon seçmenin varlığı da çok önemli.

"KİMSENİN AK PARTİ'YE OY VERME MECBURİYETİ YOK"

Kimsenin AK Parti'ye oy vermek gibi bir mecburiyeti yoktur. Davamızla, duruşumuzla, hizmetlerimizle halkımızı ikna edeceğiz. Milletimizin her bir ferdini AK Parti'ye oy vermeye ikna edeceğiz. Kendini milletin üzerinde gören teşkilat yöneticisi, belediye başkanı veya adayı kadar AK Parti'ye zarar veren kimse olamaz. Siyaset milleti kendinden nefret ettirme değil kendini sevdirme sanatıdır. Siyasette kimse göreve zorla verilmez. Halka hizmetin Hak'ka hizmet olduğu bizim anlayışımızın temelini oluşturur.

TEŞKİLATA UYARI: SANAL MALZEMELERLE OLMAZ

İnsanlara değerli olduklarını hissettirmenin yolu, onlarla doğrudan iletişime geçmenizdir. 'Çalmadık kapı, almadık gönül bırakmayacağız' diyoruz. Bunlar sanat ortamda olacak şeyler değil. İnsanın eliyle, gözü, kulağı, dili sanal ortamda gerçekleşmez. İnsanoğlunun o gülücüğü, o bakış, ifade tarzındaki o kullandığı kelime tüm gönülleri buraya çeker. Sanal malzemelerle olmaz, onun için de çok geniş kapsamlı çalışmayı yürütmeliyiz.

Haberin Devamı

"BİZ KARGAYI SESİNDEN TANIRIZ"

Türkiye ekonomisi üzerinde karabulutlar toplamaya çalışanların daha önceki tahminleri ve gerçekleşenler de ortada. Türkiye'yi batmış gibi gösterenlere bir kez daha dersini vereceğiz. CHP, SHP’nin bizimle alakası yok demeye başladı bunların birbirinden farkı var mı? Biz kargayı sesinden tanırız. Koalisyonla geçen 14 yılın enflasyon ortalaması yüzde 70,3… Peki bu 16 yılın ortalaması nedir; 9 buçuk… Bay Kemal sözcülerini iyi seç, seni aldatıyorlar ve bununla mum yatsıya kadar yanar unutma. Uluslararası ekonomi kuruluşlarından birisi Türkiye’nin satın alma paritesine göre 5’inciliğe yükseleceğini söylüyor. Milli gelirde satın alma paritesine göre 13. olan Türkiye yıl sonunda bir üst sıraya çıktığında herhalde kendilerini pencereden atarlar. Sahayı boş bıraktığımızda bunların iftiraları her tarafı kaplar, iftiralara cevabını vereceğiz. İftira ve karamsarlık simsarlarına karşı geçtiğimiz 16 yılda yaptıklarımızı milletimize tekrar tekrar anlatacağız. Unutmayın kale içten fethedilir. Hedeflerimize sıkı sarılacağız. 2053 ve 2071 en güçlü vizyonlarımızdır.

Haberin Devamı

"BEZ TORBA VE FİLELER DAĞITACAĞIZ"

Çevreci parti malum AK Parti. Şu anda ana muhalefet yine naylon poşetlerle sokağa dökülebilir. Biz naylon poşetlere karşı savaş ilan ettik. Şimdi bu seçimlerde biz bez torbalar ve kenevirden yapılan filelerle meydanlarda olacağız. Yeniden biz oraya döndük dönüyoruz. Milyonlarca bez torba ve fileyi hazırlıyoruz, bu kampanyada milletimize promosyon olarak dağıtacağız.