Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan Togg'u teslim aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan Togg'u teslim aldı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan Togg'u teslim aldı

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un ilk siparişini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'a araç teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan " Togg tüm testleri alnının akıyla vermiş özel bir otomobildir. İnşallah bugünden itibaren Togg'u yollarda görmeye başlıyoruz" dedi.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teslim edildi. 34 EE 2071 plakalı Togg, Emine Erdoğan adına tescil edildi. Akıllı cihaza ait anahtar ve ruhsat tesliminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye Yüzyılı'nın ilk meyvelerinden olan Togg'un tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından Togg'un direksiyonuna oturarak Emine Erdoğan ile birlikte Külliye'de aracı kullanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam arabası olarak kullanacağı araç ise Gemlik rengi Togg oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine şahitlik ediyoruz. Ülkemizin gururu Togg'un ilk siparişini 2019 yılında biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın ilk meyvelerinden olan Togg'un tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Togg ülkenin ekonomik gelişimi, küresel kalkınmanın sembolü olarak doğmuş, gelişmiş bugünkü seviyesine gelmiştir. Daha fikir aşamasındayken başlayan haksız eleştiri, iftira derecesine varan bühtanlar yöneltildi. Devrim için yapılanların katbekat fazlası Togg için yapıldı. Tasarımı, fabrikası yapıldı, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı. Togg tüm testleri alnının akıyla vermiş özel bir otomobildir. İnşallah bugünden itibaren Togg'u yollarda görmeye başlıyoruz. Bu vesileyle tüm babayiğitleri, şirket yöneticilerini, projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Adeta eline kına yakılıp ana ocağından uğurlanan askerler gibi kuşağı bağlanıp baba evinden çıkarılan gelinler gibi Togg'u da milletin evinden yollara uğurluyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum Togg. Rabbim tekerine taş değdirmesin diyorum.

"TOGG'U İZLEYECEĞİZ"

İlk TOGG'un direksiyonuna geçtikten sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu heyecanı aynen sizler nasıl duyuyorsanız hissediyorsanız malum devrim otomobili meselesinin ne tür kargaşalara vesile olduğunu biliyorsunuz. Devrim otomobilinden sonra bize devrin otomobilini üretmek nasip oldu. Dünya yollarında da devrin otomobili TOGG’u izleyeceğiz. 177 bin başvuru miktarı şu an Gürcan Bey’ler üretim olarak yetiştirebilseler bu sayı zaten gider. Talipli çok" ifadelerini kullandı.

KAMU BANKALARI KREDİ PAKETİNİ AÇIKLAR MI?

'Kamu bankaları TOGG'la ilgili kredi paketi açıklar mı?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olabilir niye olmasın, çünkü kamu bankalarının bu noktada kredi yastıkları müsaittir. Araçlara bunu rahatlıkla yapabilirler. Aynı şekilde konutlarda bunu nasıl yapıyorsak otomobilde de bunu yapmak mümkündür" dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN '2071' AÇIKLAMASI

Plakadaki 2071 rakamına ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malum hanımın ismi ile müşterek soyadımız. 2071 de Malazgirt’in buraya yansımış olan tarihi. 1071’ten sonra 2071 inşallah vizyon olacak" şeklinde konuştu.

İLK TOGG'UN PLAKASI DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a törenle takdim edilen akıllı cihaz, 'Anadolu' renginde oldu. Aracın 34 EE 2071 plakası ise dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'de makam aracı olarak kullanılmak üzere 'Gemlik' renginde ikinci bir Togg da aynı törenle teslim edildi.

"DİĞER ARAÇ CUMHURBAŞKANLIĞI KULLANIMINA TAHSİS EDİLDİ"

Külliye'deki programda TOGG'a ilişkin bilgileri aktaran CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, "TSE TIP onay belgesi TOGG heyetine teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan projenin başlangıcından üretimine geçen süreci yakından takip etti. Anadolu rengine Emine Erdoğan karar vermişti. Anadolu rengi o araç bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan ailesine tahsis edildi. Bir diğer araç var o da mavi Gemlik renkli araç. Cumhurbaşkanlığı kullanımına teslim edildi. Gemlik rengi Cumhurbaşkanının makam aracı olacak. 177 bin 467 ön sipariş aldı TOGG. 100 bin rakamına 7 günde ulaşıldı. 12 bin üretim hedefi 20 bine çıkarıldı. 20 bin araç sahibi, 20 bin yedek listesi belirlenerek 2023 için üretim hedefi 8 bin artırıldı. Bu yıl içerisinde 28 bin araç üretilecek. Hak sahiplerine dağıtılacak" dedi.

Haberin Devamı

TOGG'UN İLK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Togg artık trafiğe çıkmadan önceki son virajda. Türkiye'nin Otomobili için çekiliş yapıldı. Çekiliş TRT Haber ekranlarından takip edildi. Büyük heyecana sahne olan çekilişin sonuçları Togg'un web sitesinde yayımlandı.

16-27 Mart'ta Trumore uygulamasından ve Togg web sitesi üzerinden ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi, noter huzurunda yapılan dijital çekilişe katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Togg'un, internet sitesi ile Trumore uygulaması üzerinden ön sipariş numaralarıyla ad ve soyadlarının ilk harflerinin bulunduğu sıralı listeyi açıkladığı kullanıcılar arasından şanslı 20 bin kişi, 2023 yılında teslim edilecek T10X için ön sipariş hakkı kazanacak. Asıl ve yedek liste dışında kalan kullanıcıların yaptıkları ön ödemeler de (60 bin TL) Trumore cüzdanları üzerinden iade edilecek.

20 BİN KİŞİLİK YEDEK LİSTE DE BELİRLENDİ

Çekiliş sonucu ayrıca, şanslı 20 bin kullanıcının yanı sıra 20 bin kişilik yedek liste de belirlendi. 2023 yılı için planlanan teslimatlarda iptallerin yaşanması halinde yedek listedeki kullanıcılar devreye alınacak.

Ancak 2023 yılı teslimatları için yedek listeden asıl listeye geçemeyenler 2024 yılı ocak ayı itibarıyla belirlenecek yeni paket ve konfigürasyon seçenekleriyle T10X sipariş edebilecek. Bu siparişi verenler, 2024 yılı haziran ayına kadar herhangi bir çekilişe girmeden akıllı cihazlarını teslim alabilecek.

BEKLENEN SÜRE KADAR EK GARANTİ VE TRUGO'DAN AYLIK 85 KWS ENERJİ DOLUM HAKKI

Çekiliş sonuçlandığında, asıl ve yedek listeye girmeye hak kazanan 40 bin kişi, akıllı cihazlarını teslim almaya kadar geçen süre boyunca da çeşitli ayrıcalıklara sahip olacak.

Kullanıcıların hesaplarına nisan ayından itibaren teslimat gerçekleşene kadar geçen zaman için ilave garanti süresi eklenip Trugo'dan da aylık 85 kWs (WLTP~500 km yol karşılığı) enerji dolum hakkı tanımlanacak.

Sipariş hakkı kazanan kullanıcılar, akıllı cihazlarının teslimat tarihi geldiğinde ön ödeme tutarı düşülmüş bir şekilde kalan ödemelerini yapacak.