Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İstanbul'u muradına kavuşturacağız' deyip duyurdu: Bu şehri CHP zulmünden kurtarmalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İstanbul'u muradına kavuşturacağız' deyip duyurdu: Bu şehri CHP zulmünden kurtarmalıyız

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İstanbul'u muradına kavuşturacağız' deyip duyurdu: Bu şehri CHP zulmünden kurtarmalıyız

Atatürk Havalimanı'ndaki Yeniden Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İstanbul'u muradına kavuşturacağız. Bu şehri CHP zulmünden kurtarmalıyız' dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert tepki gösteren Erdoğan, 'Sıkılmadan, utanmadan 'metro yaptım' diyor. İstanbul'daki mevcut metroların tamamı bize aittir' ifadelerini kullandı.

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile, 31 Mart seçimlerine doğru en büyük mitinglerinden birini bugün İstanbul'da gerçekleşti. AK Parti'nin Yeniden Büyük İstanbul Mitingi, Atatürk Havalimanı'nda düzenlendi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Atatürk Havalimanında düzenlenen 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnşallah sizlerle birlikte ramazanın bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getireceğiz. Büyükşehir ile ilçeleriyle İstanbul'un belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin kapılarını beraberce açacağız. İstanbul'un 5 yıllık fethet devrine son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini inşallah tekrar başlatacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde Yeniden Büyük İstanbul Mitingi gerçekleşti. Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile 39 ilçe belediye başkan adayları da mitingde yer aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce insan ellerinde Türk bayrağı ve AK Parti bayraklarıyla alana giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanına helikopter ile geldi. Erdoğan havadan miting alanını inceledikten sonra alana iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanındaki vatandaşlara konuşma yaptı.

Haberin Devamı

'BU ŞEHRİ CHP ZULMÜNDEN 31 MART'TA KURTARMAMIZ GEREKİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul'un fethi için 8 asır boyunca milletlerin Fatihlerin, kumandanların rüyasına giren şehir. Ama bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor. Buna var mıyız? Ana kademe varmıyız? Hanım kardeşlerim var mıyız? Öyleyse bir hafta, durmayacağız gece gündüz demeden, çok çalışacağız. Anadolu'da gittiğim her yerde söylüyorum. İstanbul'daki hemşehrilerimizi lütfen arayın. Telefonlarınız dinmesin. Arayın ve inşallah 1 Nisan'da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun. Bu İstanbul ki, mihmandarı, nebevi, Eyüp Sultan hazretlerinin uğrunda surları dibinde son nefesini verdiği yerdir. Bu İstanbul ki Osmangazi'nin evlatlarına İstanbul'u aç gülzar yap diye vasiyette bulunduğu Kızılelma'dır. Bu İstanbul ki Fatih Sultan Mehmet Han'ı 21 yaşında Fatih olarak dünyanın gördüğü en büyük Balkanlardan biri yapmıştır. Bu İstanbul ki asırlar boyunca kendi vatandaşlarına yurt, mazlumlara umut, mağdurlara gönül köprüsü olan anne şehirdir. Bu İstanbul ki Roma'dan Bizans'a Osmanlı'dan Cumhuriyet'e adeta gerçek gibi işlenerek sanat eserine dönüştürülmüş bir hazinedir. Bu İstanbul ki şairlerin bir taşına dünyaları değişmedi, sadece bir semtini sevmeye ömrünün yetmeyeceğinden korktuğu şehirdir. Bu İstanbul ki, ressamların, asırlardır çizdiklerini seyyahların, asırlardır gezdikleri halde her defasında yeni güzelliklerini keşfettikleri şehirdir. Bu kardeşinizin de doğduğu, büyüdüğü her nefesini hamdederek içine çektiği her karışına aşkla bağlı olduğu İstanbul maşallah bugün bir başka güzel. Bugün burada coşkun akan ırmak misali yatağına sığmayan bir İstanbul görüyorum. Bugün burada 31 Mart'ta şehrine sahip çıkmaya hazırlanan İstanbullu kardeşlerimi görüyorum. Her anı başlı başına bir şiir olan bu güzel şehirde, bugün bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Öncelikle İstanbul'a ve İstanbullulara teşekkür borcumu ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz yıl yapılan 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na, milletvekilliğinde yüzde 46.5'a yakın cumhurbaşkanlığında yüzde 48'i aşkın destek verdiğiniz için her biri. Hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

 

“31 MART'I MİLLİ İRADE BAYRAMI HALİNE GETİRECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un kadirşinaslığının örneği olan bu desteğinden memnun kaldık. Ama gönlümüz aramızdaki muhabbetin seyrine uygun şekilde daha yüksek oranlardan yana. İnşallah 31 Mart'ta İstanbul'u muradına kavuşturarak bu hedefimize de ulaşacağız. Ne yapacağız? Sağlam aday sağlam adam Murat Kurum'la, İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız. Tabii bunun için bir hafta. Çok çalışacağız. Şimdi sizden öyle bir ses vermenizi istiyorum ki şu boğazın iki yakasında da açılmasın. Hazır mıyız. İstanbul iki kıtanın iki denizin iki cihanın şehri İstanbul, milletimizin serveti, göz bebeği İstanbul. Güzellikte, insan zirvesi İstanbul. Göreni hayran, yaşayanı meftun, hayal edeni bile mutlu İstanbul senin için ne söylesek ne desek eksik kalır. Biz de sözün bittiği yerde, altyapısıyla üst yapısıyla insana dair tüm unsurlarıyla sana hizmete talihimiz öyleyse soruyorum size. 31 Mart'ta Türkiye yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz. Bunun için seçim gününe kadar ana kademe kadın kolları, gençler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hanımlar var mıyız? Gençler var mıyız? İstanbul'la birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız? İşte benim sevdam İstanbul budur. İşte benim son nefesime kadar ömrümü vakfettiğim İstanbul budur. Aşkım İstanbul budur. Sevdam İstanbul budur. İnşallah sizlerle birlikte ramazanın bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getireceğiz. Büyükşehir ile ilçeleriyle İstanbul'un belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin kapılarını beraberce açacağız. İstanbul'un 5 yıllık fethet devrilen son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini inşallah tekrar başlatacağız. 31 Mart seçimlerinin aziz İstanbul'la birlikte tüm vilayetlerimiz, tüm vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim hepinizden razı olsun diyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

“İSTANBUL'DAKİ MEVCUT METROLARIN TAMAMI BİZE AİTTİR BİZE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir haftayı çok iyi geçirmemiz lazım. Durmak, yok, yola devam. Sevgili İstanbullular, bu kardeşinizi İstanbul'a belediye başkanı yaptığınız zaman İstanbul'un hali neydi? Çöp, çukur, çamur. CHP de mi? Bu. Peki bu Ekrem denilen arkadaş burada göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp çukur yarı zavallı mesai bunu yaptı. Şimdi de bakıyorsunuz israftan bahsediyorum. Ya israf sende. Sen her şeyi israf olarak zaten yaptın. Ve akıllı belediyecilik diyor nerede akıllı belediyecilik? Akılsız belediyecilik şu İstanbul'da neler çekmedik yahu? Neler? Şimdi bütün bu dönüşümü, devranı Allah'ın izniyle değişmeye var mıyız? Şu bir hafta gece gündüz demeden çalışıyor muyuz? Kardeşlerim ana kademe durmuyoruz artık. Yakın markajla çalışacağız. Çok koşacağız. Çok çalışacağız ve yeniden İstanbul muradını gerçekleştireceğiz. İstanbul öyle bir şehirdir ki buraya sahip olunamaz. Şu Haliç neydi rezillik. Orayı bütün o çamur deryasından bu kardeşimiz ekibiyle kurtardı. Ve oradan 9.5 kilometre Alibeyköy'deki taş ocağına o çamurun o pisliği biz aktardık. Ve şimdi orada oyun parkları var. Buraya ancak hizmet ederek layık olmaya çalışılır. Şimdi Haliç'te balık tutuluyor, Haliç'te üzülüyor. Bu durum dururken olmadı. Kardeşinizle oldu. Oradan beni başbakanlığa gönderdiniz. Oradan Cumhurbaşkanlığına gönderdiniz. Ve bu kardeşiniz de sizlere hakim olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Kendini İstanbul'un sahibi zanneden ne bu şehri ne bu şehrin insanlarını hiç anlamamış olanlarla bir yere varılmaz. Hamdolsun biz belediye başkanlığımızda, başbakanlığımızda, cumhurbaşkanlığımızdan 30 yıldır bu şehrin emrindeyiz. İstanbullu kardeşlerimizin hizmetkarıyız. Yarım asrı bulan siyasi hayatmıza bu şehri düşünmediğimiz onun için ne yapabileceğimizin sancısını çekmediğimiz tek bir günümüz yoktur. Bu sayede ulaşımıyla, suyuyla Haliç'iyle yeşil alanlarıyla, çevresiyle, temizliğiyle, konutuyla İstanbul'u yeni bir lige çıkardık. Ya sıkılmadan utanmadan metro yapacağım diyor. İstanbul'daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize. Bunları biz yaptık. Bizden sonra gelen arkadaşlarımızla aynı heyecanla eser ve hizmet siyasetini sürdürdü. Bizden devraldıkları hizmet bayrağını düzeltmek için çalışan belediye başkanı arkadaşlarımın tamamını şükranla anıyor, 3 yıl önce ebediyete intikal eden merhum Kadir Topbaş abimize Allah'tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.