Gündem Cumhuriyet tarihinin altın devri

Cumhuriyet tarihinin altın devri

Paylaş
Cumhuriyet tarihinin altın devri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sultanbeyli ve Sancaktepe’de düzenlenen mitinglerde yaptığı konuşmalarda “Vaatleri unutacak değil, verdiği sözü tutacak başkanları seçeceğiz. Bir tarafta taş üstüne taş koymayanlar, bir tarafta hayalleri gerçeklere dönüştürenler var. Son 21 yılımız cumhuriyet tarihinin altın devri oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul Sultanbeyli ve Sancaktepe’de düzenlenen mitinglere katıldı. Erdoğan, Sultanbeyli’deki mitingde “İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim hamlesi son 5 yıldır durmuş, hatta ibre tersine dönmüştür. Şehri yönetmesi gerekenler İstanbul’dan başka her işle uğraştıkları için, bırakınız yeni projeyi, devraldıkları yatırımları bile sürdürememişlerdir. Ulaşımıyla, çevresiyle, depreme hazırlığıyla, sosyal belediyeciliğiyle İstanbul içler acısı bir hale gelmiştir. Lazım olduklarında ya tatilde ya cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde. Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? İstanbul’un yönetimi, yarı zamanlı mesaiyle olacak bir iş değildir” dedi.

Haberin Devamı

‘ÖNCELİK DEPREM’

Erdoğan “İstanbul’un birinci önceliği depreme hazırlıktır. Son dönemde bu konuda herhangi bir çaba, gayret, proje, icraat gördünüz mü? Hayır! Çünkü depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynaklar bavul bavul dolar, Euro oldu” diye konuştu. Daha sonra Sancaktepe’de düzenlenen mitinge katılan Erdoğan “Vaatleri unutacak değil, verdiği sözü tutacak başkanları seçeceğiz. Bir tarafta taş üstüne taş koymayanlar, bir tarafta hayalleri gerçeklere dönüştürenler var. Son 21 yılımız cumhuriyet tarihinin altın devri olarak kayıtlara geçti. Avrasya tünelini, Marmara’yı, Yavuz Selim Köprüsü’nü, Kuzey Marmara’yı kim yaptı?” dedi.