Gündem Dağcı değil elektrikçi

Dağcı değil elektrikçi

Paylaş
Dağcı değil elektrikçi

Van Erciş’te etkili olan kar ve rüzgar elektrik iletim hatlarında kopmalara neden oldu. VEDAŞ Erciş İşletme Müdürü Nesrin Elif Arslan’ın da aralarında bulunduğu 7 kişilik ekip 60 santimetreyi aşan karda yürüyerek bölgeye ulaştı. Zorlu çalışma sonucu arızalar giderildi, 10 mahalle yeniden aydınlandı.

Van Erciş kırsalında 4 gün önce etkili olan kar yağışı ve rüzgar, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki, 2 bin 150 rakımlı Kızılören Mahallesi yakınlarında elektrik iletim hatlarının kopmasına neden oldu. 10 kırsal mahalle elektriksiz kaldı. Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri yolun bir kısmını paletli kar motorlarıyla, 2 kilometresini ise 60 santimetreyi aşan karda yürüyerek bölgeye ulaştı. Zorlu çalışma sonucu arızalar giderildi, bölge yeniden aydınlandı. 7 kişilik ekibe VEDAŞ Erciş İşletme Müdürü Nesrin Elif Arslan (33) eşlik etti.

Haberin Devamı

KAR KIŞ DEMEDEN...

Vatandaşların elektriksiz kalmaması için 7 gün 24 saat mesai yaptıklarını belirten Nesrin Elif Arslan, “Kışın en çetin geçtiği Kızılören bölgesine geldik. Araçların çıkamadığı yerde kar motoru devreye giriyor. Motorun da çıkamadığı zor bölgeye yürüyerek ulaşıyoruz. Ben ve ekibim koşullar ne olursa olsun hizmete hazırız, kar kış demeden sahadayız” dedi. İki çocuk annesi Arlan, “Fırsat eşitliği sağlandığında, kadınların her alanda başarılı olabileceğini düşünüyorum” ifadesini de kullandı. Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/DHA