Gündem Daha kaç kişiyi öldürmesi gerek?

Daha kaç kişiyi öldürmesi gerek?

Paylaş
Daha kaç kişiyi öldürmesi gerek?

Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır yaralı kurtulduğu, arkadaşı Mustafa Terzioğlu'nun ise öldüğü trafik kazasını yapan TIR şoförü Serkan Hızlı'nın serbest bırakılmasına isyan ediyor. Anne, "Bu adam daha önce iki kez ölümlü kaza yapmış, iki kişiyi öldürmüş. Sadece 2 ay yatmış. Trafiğe çıkmaması için daha kaç kişiyi öldürmesi gerek?" diye soruyor.

25 Ocak 2023'te Söke-Aydın karayolunda Serkan Hızlı'nın kullandığı ve aşırı hız nedeniyle karşı şeride geçen TIR, içinde üniversite öğrencisi üç gencin bulunduğu cipe çarptı. 23 yaşındaki Mustafa Terzioğlu öldü, Beste Ceylaner ağır, Barkın Ece hafif yaralandı. Beste Ceylaner'in neredeyse tüm kemikleri kırıktı. Karaciğerinde yırtık, böbrek fonksiyonlarında bozukluk, akciğerlerinde çökme, kafa travması ve çoklu organ yetmezliği vardı. Mucize eseri hayata döndü ve uzun sürecek bir tedavi dönemine girdi.

Haberin Devamı

6 AYDA SERBEST KALDI

TIR şoförü Serkan Hızlı sadece 6 ay hapiste kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmaya başladı. Bu kazayla ilgili görülen davanın karar duruşması 21 Kasım Salı günü yapılacak. Beste'nin annesi Dr. Gülay Ceylaner, şoförün ceza alması için sosyal medyada kampanya başlattı. Adalet Bakanlığı'na yazı da yazan Ceylaner; Serkan Hızlı ve onun gibi kural tanımaz şoförlerin ömür boyu trafiğe çıkmamasını talep ediyor ve "Bu şoför kaç kişi öldürürse, kaç kaza yaparsa bir daha trafiğe çıkamaz?” diye sordu.

ŞU AN HÂLÂ YOLLARDA

Gülay Ceylaner, "Serkan Hızlı daha önce de iki kez ölümlü kaza yapmış. İlk kazada geri geri giderken bir kadını öldürmüş, ikincisinde bizimki gibi bir araca çarpıp bir kişiyi öldürmüş, diğerini yaralamış. Bu iki kaza için hapiste yattığı süre ise sadece iki ay. İnfaz ertelemeleri, kısmi aflar nedeniyle hapisten çıkmış. Ehliyetine de iki yıl el konulduktan sonra tekrar direksiyona geçip bu kez benim kızımın kullandığı araca çarptı. Bu adam ehliyetini geri aldı ve şu anda yollarda" dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Beste Ceylaner'in tedavisi hâlâ devam ediyor. Şu an hareket fonksiyonlarının tamamını kazanmış değil.