Gündem 'Daltonlar'ı kiralamışlar

'Daltonlar'ı kiralamışlar

Paylaş
'Daltonlar'ı kiralamışlar

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin soruşturmada azmettirici oldukları iddia edilen Engin Polat ve eşi Dilan Polat hakkında 8'er yıl hapis istendi. İddianamede Polat çiftinin saldırıyı para ödeyip 'Daltonlar Çetesi' olarak bilinen suç örgütüne yaptırdığı belirtildi.

İstanbul Bahçeşehir'de, Banu Parlak'a ait güzellik merkezi 1 Ekim'de motosikletli kişiler tarafından kurşunlanmıştı. Küçükçekmece Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, kara para aklama ve vergi kaçırma gibi bir dizi suçlamayla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile babası Sezgin Polat hakkında silahlı saldırının azmettiricisi oldukları gerekçesiyle 8'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı

GÜRCİSTAN BAĞLANTISI

İddianamede, Dilan Polat'ın Banu Parlak'ı tehdit ettiği video yer aldı. Savcılığın iddiasına göre; tehdit videosunun ardından Polat Ailesi, Engin Polat'ın, Gürcistan'daki bağlantılarını kullanarak 'Daltonlar Çetesi' ile irtibata geçmesini kararlaştırdı. Engin Polat da suç örgütünün firari yöneticilerinden Beratcan Gökdemir ve kardeşi Batın Can Gökdemir ile Parlak'ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için anlaşma sağladı.