Gündem Datça yangını ile ilgili MSB'den paylaşım!

Datça yangını ile ilgili MSB'den paylaşım!

Paylaş
Datça yangını ile ilgili MSB'den paylaşım!

İzmir'in Datça ilçesinde çıkan ve 24 saat sonra kontrol altına alınan yangınla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'dan (MSB) açıklama geldi.

İzmir'in Datça ilçesinde çıkan orman yangının 24 saat sonra kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Datça'daki yangının kontrol altına alındığını kamuoyuyla paylaştı. 24 saat sonra yangının kontrol altına alınmasının ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

MSB açıklamasında, "Datça’da kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmalarında, Kara Kuvvetlerimize ait; 4 adet AS-532 Cougar tipi helikopter, 2 adet CH-47 Chinook tipi helikopter yangına havadan müdahalede bulundu. Yangın söndürme çalışmalarına ilk andan itibaren destek sağlayan Deniz Kuvvetlerimiz de; 2 adet SH-70 Sikorsky tipi helikopter, İHA ve 2 adet çıkarma gemisi, Dozer, arazöz, 10 tonluk su tankeri gibi yangın söndürme araçları ve personel ile mücadele verdi." denildi.