Gündem Davamızın bayrağını hep yükselteceğiz

Davamızın bayrağını hep yükselteceğiz

Paylaş
Davamızın bayrağını hep yükselteceğiz

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “Bu yeni dönemde, son iki asırdır bize dayatılan fiziki ve zihni sınırlara teslim olmayacağız. Davamızın bayrağını hep yükselteceğiz” dedi.

SINIRLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ

Haberin Devamı

Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda yapılan AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’ndeki konuşmasında, yeni Anayasadan terörle mücadeleye, ekonomiden yerel seçimlere gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Bu yeni dönemde, son iki asırdır bize dayatılan fiziki ve zihni sınırlara teslim olmayacağız. Gönlümüze dar gelen hudutlara sıkışıp kalmayacağız. Davamızın bayrağını hep yükselteceğiz. Bu ufku önce Türkiye Yüzyılı ile aydınlatacak, ardından hedeflediğimiz asıl yere çıkaracağız” dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI’NA ENGEL OLAMAYACAKSINIZ

“Bölgede akan kanın durması öncelikli gündemimizdir” diyen Erdoğan, “İsrail’de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye çağırıyoruz” dedi. Bölgesel ve küresel denklemlerin anahtar ülkesi haline gelen Türkiye’nin, bu noktadan geriye dönüşü olmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşuna engel olamayacaksınız. Türkiye Yüzyılı’nın yükselişine engel olamayacaksınız” ifadesini kullandı. Tayyip Erdoğan, “Emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili ilk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi açıklayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

BOYNUMUZUN BORCU

Erdoğan teşekkür konuşmasında daha çok yerel seçimlere vurgu yaptı: CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak boynumuzun borcudur. Başta İstanbul, Ankara olmak üzere deprem bölgesinin 11 vilayetini kucaklayacak şekilde, ‘durmak yok yola devam´ diyeceğiz. Muhalefetin aramıza nifak tohumları ekmesine fırsat vermeyeceğiz. 31 Mart´ta çok büyük bir zaferin bizleri beklediğine inanıyorum.”

OYLARIN TAMAMINI ALDI

Tayyip Erdoğan, geçerli 1399 oyun tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi. Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “1402 oy kullanıldı. Geçerli oy sayısı 1399. Geçersiz oy sayısı 3. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 1399 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi” dedi.

BÜYÜK DEĞİŞİM

AK Parti’yi 2024 yerel seçimlerine götürecek Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde büyük değişim yaşandı. 75 kişilik MKYK’da 49 isim yer almadı, 26 isim yerini korudu. Yeni listede yer almayanlar arasında Binali Yıldırım, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Metin Külünk, Şamil Tayyar, Nurettin Canikli’nin de olması dikkat çekti.

Haberin Devamı

KONGREDEN NOTLAR

* 81 ilden gelen partililer erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı.
* Salon, uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi.
* Kongre salonuna giremeyenler dışarıda kurulan dev ekranlardan kongreyi takip etti.
* “Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı”, “Türkiye Yüzyılı için doğru hep yeni hep ileri” ve “Türkiye Yüzyılı için hazırız kararlıyız” yazılı afişlerlerin yer aldığı salonda, 7 Ekim 2011’de vefat eden Tenzile Erdoğan da anıldı.
* Erdoğan, salona girmeden önce dışarıdaki partililere seslendi: “Bugün istisnai, müstesna bir gün. Kuruluşumuzdan bugüne kadar 3’ü olağanüstü olmak üzere, toplam 10 büyük kongre yaptık. Bu kongrelerin tamamını da birileri gibi sandalyelerin havalarda uçuştuğu atmosferde değil, kardeşlik ikliminde gerçekleştirdik. Güçlenerek çıktık. Bugün de aynısını yapacağız. 22 yıllık tarihimizde 17 seçim zaferimize imza atmış olduk.”
* Salona eşi Emine Erdoğan ile birlikte giren Tayyip Erdoğan platformda partilileri selamladı.
* Kongreye 100’den fazla büyükelçi, 30 ülkeden 300 yabancı temsilci, 50’den fazla sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Anavatan, BBP, CHP, DSP, HÜDAPAR, İYİ Parti, MHP, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi kongreye temsilci gönderdi.
* “Bizler”, “Yüzler”, “Sözler” ve “İzler” başlıklı AK Parti icraatları ve Türkiye Yüzyılı’nın anlatıldığı video izletildi.
* Azerbaycanlı sanatçı Azerin, AK Parti İstanbul Milletvekili sanatçı Yücel Arzen ile düet yaptı.

Haberin Devamı