Gündem Defne, TIR'ın önünü kesip deprem bölgesine yardım gönderdi

Defne, TIR'ın önünü kesip deprem bölgesine yardım gönderdi

Paylaş
Defne, TIR'ın önünü kesip deprem bölgesine yardım gönderdi

Depremden etkilenen Malatya'ya yardım götürülen Tarım ve Orman Bakanlığı TIR'ının önünü kesen Defne Katı (10), hazırladığı yardım kutusunu depremzedeye verilmesi için teslim etti. Bakanlık görevlileri, kutuyu teslim ettikleri depremzede Meryemce Sarıbaş'ı (10) Defne ile telefonda görüntülü görüştürdü.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait TIR ile Bolu'dan yüklenen hayvan yeminin Malatya'da depremden etkilenen hayvan yetiştiricilerine teslim edilmesi için yola çıkıldı. Bolu'da bakanlığa ait TIR'ın önünü kesen Defne Katı da içinde kitap, oyuncak ve kıyafet olan kutunun, yaşıtı depremzedeye verilmesini istedi.

Haberin Devamı
Bolulu 8 yaşındaki Defne’nin yardım kutusu Malatyalı depremzede akranına ulaştırıldı Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için sahada çalışmalar yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, Bolulu 8 yaşındaki Defne Katı’nın yardım kutusunu, Malatyalı akranı Meryemce Sarıbaş’a ulaştırdı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de gösterdiği yardımseverlikten dolayı Defe Katı ve ailesini telefonla arayarak teşekkür etti.

Bakanlık görevlileri, Malatya’daki koordinasyon merkezine ulaşan TIR'daki yardım kutusunu teslim aldı. Ekipler, daha sonra yardım kutusunu Battalgazi ilçesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Beykent Tabiat Parkı Sosyal Tesisleri'nde ailesiyle misafir edilen Meryemce Sarıbaş’a teslim etti.

TELEFONDA TANIŞTILAR

Bakanlık görevlileri, kilometrelerce uzaktaki akranından ulaşan yardım nedeniyle büyük mutluluk yaşayan Meryemce'yi, Defne ile görüştürdü. Yaptıkları görüntülü görüşmede birbirleriyle tanışan çocuklar, ileride aileleri ile bir araya gelmek üzere sözleşti. Defne’nin annesi Hacer Katı da Meryemce’nin annesi Çilem Sarıbaş’a 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

BAKAN KİRİŞCİ ARADI

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Defne Katı ve ailesini telefonla arayarak teşekkür etti. Bakan Kirişci, deprem felaketinin, bütün ülkeyi yasa boğduğunu belirterek Defne’nin örnek davranış gösterdiğini dile getirdi.